– Alt var bra med denne kampen

Jürgen Klopp fant ingenting å sette fingeren på etter 7-0 over Crystal Palace.

19. des 2020 kl 18.43Einar Kvande

– Alt var bra med denne kampen. Vi håndterte flere ulike problemer i første omgang. Vi håndterte kontringene deres, og kjempet veldig hardt for å unngå et baklengsmål. I tillegg spilte vi topp fotball, og hadde topp avslutninger, sa Klopp etter sjumålsseieren på Selhurst Park.

Resultatet betyr at Liverpool vil toppe Premier League-tabellen når vi går inn i julehøytiden.

– Vi holdt på ballen når vi skulle det, brukte våre posisjoner og fylte kamp-planen med liv. Guttene gjorde det veldig bra, og det var veldig vanskelig å spille mot oss i dag. Vi hadde selvsagt avslutterskoene på, og når du har det får motstanderen det veldig vanskleig. Det er grunnen til at resultatet ble som det ble. Det har ikke skjedd for oss tidligere, og dessverre vil det ikke skje særlig ofte. Men dette er en rar sesong. Vi tapte 7-2 tidligere i høst, og nå vant vi 7-0. Så vi fikk i det minste orden på målforskjellen.

Dette var Jürgen Klopps 127. ligaseier som Liverpool-manager, og dermed har han flere ligaseiere enn Rafael Benitez (126) fikk med Liverpool, og Klopp er dermed den Liverpool-manageren med flest seiere i Premier League-historien.

– Jeg føler meg ikke fornøyd, men jeg er glad akkurat nå, for vi leverte en toppkamp. Men det er ingen grunn til å ta av på grunn av et resultat som dette, for utfordringene våre blir ikke mindre av den grunn. For første gang på evigheter skal vi ikke spille igjen på tirsdag. Jeg tror Crystal Palace i dag følte hvor hardt det er å spille onsdag kveld og så lørdag 13.30 igjen. Det er vanskelig, og det var vanskelig for oss også. 

– Jeg tenker egentlig ikke på at vi topper tabellen. Vi er bare glade for at vi vant denne kampen, og nå har vi mer tid til restitusjon en noen gang tidligere denne sesongen. Det må vi utnytte på en smart måte, for vi har West Bromwich som venter på oss med Sam Allardyce som manager, som er vår neste skikkelige utfordring.

Ingen nye skader

– Vi har håndtert disse omstendighetene hele sesongen, med skader og slikt. Du kan ikke forberede deg på slikt. Du må bare løse problemene etterhvert som de oppstår. Vi er alle klar over at vi har hatt mange problemer, og når det ene problemet er blitt løst har det neste dukket opp. Det betyr at du mangler en midtstopper, og så må en annen spiller spille sju kamper på rad, fordi ingen andre er skadefrie, og de unge guttene var ikke klare for slike ting. Det stopper ikke. 

– Akkurat nå er det bare en time etter at kampen var ferdig. Vi tror ikke vi har fått noen nye skader. Men fra i morgen må vi begynne å forberede oss for ulike scenarier igjen, og gjøre det vi må gjøre for å sørge for at vi vinner fotballkamper i slutten av desember. Det er rett og slett vanskelig, og jeg finner ingen tilfredstillelse i dette.

– Som sagt var det en god dag. Vi klarte å forsvare oss på kontringene deres. Såvidt jeg vet har vi altså ikke fått noen nye skader, verken små eller store. Jeg håper det viser seg å stemme når jeg kommer inn i garderoben igjen. Slik sett var dette en av de bedre dagene i våre liv, og vi vil ta det med oss, restituere oss og stå på videre.

– Vi trenger ikke å spekulere i hva vi har i vente fra dette laget. Hva mer har vi å gi etter å ha vunnet 7-0. Om du ønsker å nå toppen i denne ligaen, eller i fotball generelt, må du være veldig stabil. For å være stabil trenger du valgmuligheter. 

– Jose Mourinho sa før vår kamp mot Tottenham at vi bare manglet to eller tre spillere, og alle de andre var på banen av det mannskapet som vant ligaen. Han hadde faktisk rett. Problemet er bare at disse spillerne har måttet spille 80-90 prosent av kampene denne sesongen. Det er vårt største problem. 

– Så langt har vi vært i stand til å stille et meget godt lag. Vi har kunnet spe på med riktig sensasjonelle unge spillere, noe som har vært til hjelp. Men mesteparten av sesongen gjenstår, så det handler ikke om vi kan prestere bedre enn dette. Vi må bare være klare til hver eneste kamp, og finne en måte å vinne hver enkelt kamp på. Det er ikke forutbestemt at vi vil klare det. Vi vil forsøke med alt vi har, og så får vi se senere i sesongen hvordan det går.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]