– Faren min nektet meg å bruke røde klær

James Milner vokste opp som Leeds-fan, og forteller at han fikk streng beskjed av faren sin om at han aldri fikk ta på seg noe som lignet på Manchester Uniteds-draktfarge.

20. des 2020 kl 12.27Einar Kvande

Klokken 17.30 i ettermiddag er det klart for hat-oppgjør på Old Trafford. Rivaliseringen mellom Leeds og Manchester United er nesten like intens som rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United, men med Leeds i Championship i mange år er det lenge siden sist dette hat-oppgjøret ble spilt.

Tidligere i år kunne James Milner heve Premier League-trofeet kledd i helrødt. Det var nærmest utenkelig i Yorkshire-mannens barndom. 

Rødt var nemlig en farge som var forbudt i Milners barndomshjem. 

– Jeg vokste opp som Leeds-fan, og fikk aldri lov til å gå med en rød T-skjorte. Min far nektet meg det. Jeg tuller ikke, sier Milner til talkSPORT.

– Det var merkelig da jeg skrev under for Liverpool i 2015, og jeg faktisk tok på meg rød drakt. Min far spøkte med meg, og sa det var første gang han hadde sett meg i rødt. 

Misliker Manchester United sterkt

– Jeg heier fortsatt på Leeds, og håper de gjør det bra. Og jeg har fortsatt den samme følelsen når det gjelder Manchester United.

– Dette har aldri vært en personlig greie. Det er en klubbgreie. Jeg har venner som er Manchester United-fans, dog ikke så mange, men jeg har ikke noe personlig mot dem. Men så snart jeg går ut på banen...

– Selv om jeg misliker Manchester United sterkt, så har jeg stor respekt for dem. De er en av de beste klubbene i verden, med de trofeene de har vunnet. Dessverre har de hatt sine beste år i min levetid.

Milner håper nå at han har vært med på starten av en ny æra, med Liverpool-dominans i steden for Manchester United-dominans. I ettermiddag vil han benke seg foran TV-apparatet og heie på Leeds i kampen mot Ole Gunnar Solskjærs mannskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]