– Nå får vi noen fridager der vi kan tilbringe tiden med familien, noe som er viktig

Andy Robertson ser frem til den første muligheten til å lade batteriene i det som har vært en svært hektisk sesong for skotten frem til nå.

19. des 2020 kl 22.03Einar Kvande

Det er åtte dager til Liverpool skal møte West Bromwich tredje juledag. Etter å ha slått Crystal Palace 7-0 håper derfor Andy Robertson at Jürgen Klopp vil belønne spillerne med noen ekstra fridager.

– Nå har vi den lengste pausen frem til neste kamp så langt denne sesongen, så vi vil få et par dager fri, noe som er viktig, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

– Vi vil bruke den tiden sammen med familien, og tilbringe tid sammen med barna i julen, noe jeg virkelig ser frem til.

– Det er ingen grunn til at manageren skal ta fra oss de fridagene etter denne prestasjonen. Jeg gir ham ikke engang den muligheten!

– Jeg ser frem til å tilbringe tid sammen med familien, og så skal vi stå på for fullt igjen den 27. desember. Vi må bare fortsette å vinne kamper, for det er den eneste måten vi kan fortsette å toppe tabellen på.

En nesten perfekt bortekamp

Om storseieren i Croydon har venstrebacken følgende å si:

– Dette var nesten så perfekt som en bortekamp kan bli.

– Når du spiller tidlig lørdag fungerer det bare som en fordel for deg dersom du plukker alle tre poengene. Heldigvis klarte vi det med god margin i dag. Vi tok vare på alle sjansene vi fikk. Sju mål og vi holdt buret rent, men det viktigste var de tre poengene. Nå kan vi sette oss ned og slappe av, nyte fotballhelgen vel vitende om at de tre poengene er i boks, og vi kan se hva som skjer med de andre lagene. 

– Vi ønsket å være nådeløse i alt vi gjorde. Crystal Palace spilte også søndag-onsdag-lørdag, og er kanskje ikke så vant til det som vi er, så vi ønsket å komme raskt ut av startblokkene. Vi ønsket å vise at vi var fulle av energi, og kanskje ta dem litt på senga. Jeg tror vi klarte det, med Takis mål. Vi ledet 1-0, og da la vi oss litt dypere. De fikk litt tak på kampen, så vi måtte ta oss sammen, og så scoret Sadio et flott mål.

– Det handlet om å være nådeløse i alt vi foretok oss, både i kontringspresset, forsvarsspillet og ved å ta vare på sjansene våre. Vi forsøkte å opptre slik over hele banen, og heldigvis tok vi vare på nesten alle sjansene vi fikk. Det var noen veldig gode avslutninger, og vi var nådeløse i forsvar også, og hindret dem fra å få mange sjanser.

Glad for å ha Ox tilbake

Alex Oxlade-Chamberlain fikk sine første minutter med fotball denne sesongen, etter kneskaden han fikk under treningsleiren i Østerrike i sommer.

– Det vil selvsagt bli fokusert på at vi gjorde sju mål, men jeg, Ali, Trent, Fab, Joel, Hendo, ja alle var henrykt over at vi holdt buret rent. Crystal Palace er et vanskelig sted å besøke, og holder du buret rent er det flott. Det er veldig viktig, men når du scorer sju mål vil selvsagt alle angriperne få æren, og det med rette. Som jeg sa scoret vi noen fantastiske mål, men det beste var å se Ox tilbake på banen, for han har vært ute hele sesongen, men nå ser han virkelig skarp ut igjen. Så vi har fått en ekstra spiller, noe som er flott. Nå har vi åtte dager til neste kamp, så forhåpentligvis får vi et par spillere til tilbake etter jul.

Robertson tok rollen som servitør da Roberto Firmino gjorde Liverpools tredje mål for dagen.

– Det var Roberto som vendte spillet ut til meg, og jeg forsøkte bare å legge ballen inn til ham igjen. Sadio gjør et utmerket løp, som tar midtstopperen bort fra Bobby, og jeg får øye på Bobby sent. Jeg fikk slått en veldig god ball, og Bobby svikter sjelden med førstetouchen. Han leverte en svært behersket avslutning. Nå har jeg hatt målgivende pasning til ham i to kamper på rad, noe jeg er henrykt over. Mye er blitt sagt om Bobby, og en del har vært urettferdig, så det faktum at han har gjort tre mål på to kamper er utrolig. Det var en flott avslutning av ham. Jeg er henrykt over at jeg kan bidra til mål igjen, men som sagt er jeg enda mer henrykt over at vi holdt buret rent, det er sikkert.

På assist-toppen

Robertson har nå notert seg for 28 målgivende pasninger siden august 2018. Bare Manchester Citys Kevin De Bruyne kan vise til tilsvarende tall.

– Det er selvsagt utrolig å nå et slikt antall målgivende pasninger. Jeg forsøker alltid å gjøre mitt beste. Jeg forsøker å forsvare meg så godt som jeg kan, men dersom jeg kommer i slike posisjoner forsøker jeg å servere angrepsspillerne. Jeg og Trent har lov til å bli med fremover, og da forsøker du å gjøre det beste ut av det. Ikke minst når Bobby løp 60 meter. Da ønsker du ikke at han skal klage til deg!

– Jeg skulle ha hatt en målgivende pasning til. Sadio kunne ha scoret et mål til. Jeg er glad for å bidra, og 28 målgivende er jeg selvsagt fornøyd med. Forhåpentligvis vil det komme mange flere. Men enda viktigere, så håper jeg vi klarer å holde buret rent mange flere ganger.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]