Vil innføre et ekstra bytte for spillere med hjernerystelse - og fem bytter på agendaen igjen

Premier League-klubbene kommer trolig til å vedta en regelendring denne uken.

15. des 2020 kl 11.53Einar Kvande

The Times melder at Premier League-klubbene kommer til å vedta en regelendring denne uken, der man i andre halvdel av sesongen får lov til å bytte ut en spiller som viser tegn på at han har fått hjernerystelse, selv om laget allerede har brukt alle sine tre bytter.

Klubbene ser ut til å gi sin støtte til en slik prøveordning, der man får et ekstra bytte dersom en spiller mistenkes å ha fått hjernerystelse. 

Situasjonen der Wolverhamptons Raul Jimenez fikk brudd på hjerneskallen etter en hodeduell med Arsenals David Luiz i forrige måned har satt ekstra fokus på temaet. Luiz spilte resten av omgangen selv om han hadde en dypt kutt. 

The International FA Board vil gi grønt lys for en prøveordning i morgen, og Premier League-klubbene vil deretter ha en avstemning om man skal gå for denne prøveordningen under sitt møte torsdag.

Det engelske fotballforbundet har allerede vedtatt at de skal teste ordningen med ekstra bytte ved hjernerystelse i FA-cupens tredje runde. 

Fem bytter på agendaen igjen

Premier League-klubbene som ønsker å gjeninnføre fem bytter vil presse frem denne saken til en tredje avstemning under torsdagens møte, men skal ifølge rapportene slite med å samle nok støtte for å få dette innført.

De seks største klubbene og Brighton skal være for fem bytter, men hele 14 av de 20 klubbene må stemme for forslaget skal det bli innført. Noen av klubbene forventes å stemme mot forslaget, selv om deres managere er for. 

Spillernes egen fagforening (PFA) har skrevet til Premier League med krav om at fem bytter innføres med umiddelbar virkning, fordi man er bekymret for spillernes fysiske helse. PFA sin daglige leder, Gordon Taylor, hevder i brevet at mange skader på spillere denne sesongen kunne ha vært ungått dersom man hadde innført en mer fleksibel ordning med fem bytter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]