Hinter om at Ox neppe får starte mot WBA

Alex Oxlade-Chamberlain er tilbake i spill etter sin langvarige kneskade, men Jürgen Klopp antyder at midtbanespilleren må vente litt lenger før han får starte en kamp.

24. des 2020 kl 15.46Einar Kvande

Oxlade-Chamberlain har bare 15 minutter med fotball på baken etter kneskaden han fikk under preseason, da han fikk sitt første innhopp for sesongen da Crystal Palace ble slått 7-0 på Selhurst Park. 

Ox leverte den målgivende pasningen da Mohamed Salah gjorde kampens siste mål, men får neppe starte kampen mot West Bromwich etter fire måneder på sidelinjen.

– Samholdet i gruppen er sterkt, og du er hele tiden så involvert som du ønsker å være. Gruppen er veldig sterk, så det handler om å finne de riktige øyeblikkene. Vi har mesteparten av tiden spilt med de tre eller fire midtbanespillerne som har vært skadefrie, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse julaften.

– Nå har vi flere som er på vei tilbake, noe som er veldig viktig, sa Klopp med referanse til Xherdan Shaqiri, James Milner og Thiago Alcantara.

– Jeg håper virkelig jeg har disse valgmulighetene litt lenger denne gangen. Du kan uansett ikke gjøre forandringer bare fordi vi har flere alternativer på benken. Rytme er veldig viktig.

– I dag hadde vi den første skikkelige økten siden vi startet opp igjen, elleve mot elleve, taktiske ting, alt, kontringspress. Dette er den mest like økten du kan få til det å spille en fotballkamp.

– Samholdet blant spillerne er sterkt og viktig, og vi vil utnytte det. Mot Tottenham hadde vi ingen innbyttere til midtbanen. De var alle uten rytme, og kampen var veldig intens, så den var vanskelig. 

– Ox trente i dag, og hadde en veldig god økt. Han spurte fitnesstreneren om han fikk trene litt mer.

– Det er ikke så mye mer å forklare. Vi vil få situasjoner som dette fra tid til annen. Jo vanskeligere det blir i en god familie, jo mer holder du sammen. Det er slik det er her, og det er den eneste måten jeg mener vi skal reagere på. Det har vært vanskelig, det er vanskelig, og det vil forbli vanskelig. Da handler det om oss selv. Vil du heve hodet, eller gå duknakket. Vil du kjempe, eller akseptere nederlaget. Guttene er en imponerende gruppe, og de finner alltid en måte å kjempe på, sa Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]