– Jeg er veldig klar over hva derbyet betyr for alle

De røde har så langt ikke tapt mot Rafael Benítez sine lag etter at han forlot Liverpool.

Onsdag kveld er det klart for Merseyside-derby, og første det aller første møtet med Rafa Benítez som Everton-manager.

61-åringen slo Liverpool to ganger med Valencia i 2002, før han ble ansatt på Anfield i 2004. Han satt som manager for klubben til 2010. Etter det har han møtt sin gamle klubb med Chelsea og Newcastle.

Så langt står Liverpool med tre uavgjorte og tre seire mot Benítez sine lag – og har vunnet de tre siste – alle mot Newcastle.

– Jeg vet hva det betyr

Benítez er alt annet enn populær i Everton om dagen. De blå har ikke vunnet en kamp siden de tok imot Norwich City hjemme på Goodison 25. september.

Siden det har de sju kamper uten seier, med to uavgjorte og fem tap. De to uavgjorte har kommet mot Manchester United og Tottenham.

– Det er en enorm kamp for oss. Vi har vært hatt dårlige resultater, så vi må begynne å vinne igjen. Et derby er alltid en mulighet for å få orden på ting, sa Benítez på sin pressekonferanse tirsdag.

– Jeg er veldig klar over hva derbyet betyr for alle, og og er spent fordi jeg ønsker å gjøre det bra. Som klubb og lag, er det veldig viktig å få tilbake selvtilliten og spille på det nivået vi spilte på i starten av sesongen, sa han videre.

– Dersom vi gjør det på onsdag, trenger jeg ikke å si noe til spillerne. Det vil være enormt for alle, og viktig for oss for å få tilbake selvtilliten. Dersom vi ikke kan gjøre det, må vi sørge for at vi er sterke nok. Jeg har stor tro på denne gruppen, fordi de gir alt, sa han.

Everton må klare seg uten toppscorer Dominic Calvert-Lewin, midtstopper Yerry Mina og midtbanespilleren Tom Davies. 

Everton - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.