Kampkommentar Wolves– LiverpoolHallingkast fra Origi reddet heavy metal Liverpool som hadde tatt en sakte vals

Målgrossistene synes ikke å kunne åpne dagens juleluke på Molineux, før kulthelten på overtid slo til igjen.

Jürgen Klopp valgte å gå for det samme og toppede laget som hadde sendt naboen Everton og Rafa Benitez i skammekroken i midtuka. Det antyder et sterkt redusert mannskap i Milan til neste kamp, uten at vi vil tro mange røde supportere rynker særlig på brynene over det.

Tam 1. omgang

Liverpool vant vel de fleste statistikker i 1. omgang, som ballinnehav, skudd på mål, sjanser, cornere etc., men viktigst av alt var at det sto 0-0 i rubrikken for mål.

Den første halvtimen var det også knapt en sjanse å notere, hvor de røde svermet rundt disiplinerte ulver som hadde en lav femmer foran sine tre stoppere i midten. Den hurtige kombinasjonen som kunne åpne opp manglet, den presise pasningen som kunne få hull på blikkboksen det samme.

Alexander-Arnold fant Jota med en god cross mot bakre stolpe, men portugiseren fikk ikke vridd headingen nok til at den kom på rett side av stolpen. Det beste angrepet endte med at Andy Robertson la inn hardt langs 5-meteren til Wolves, men en helhjertet midtstopper Saiss bidro til at Mané og Salah ikke fikk den avgjørende touchen på ballen.

Historisk miss av Jota

«Mer fart på ballen, mer fart på beina». En nærmest hørte noe av hva Jürgen Klopp vil ha sagt i pausen da 2. omgang startet med mer intensitet.

Liverpool kom nærmere mål, ble mer direkte, men Wolves forsvarte seg bra. Vertene hadde også energibunten Adama Traore i en fri rolle mellom spissen Jiminez og resten av laget, og som truet med å lage ugagn i et bakrom som ble stadig større for et Liverpool som jaktet stadig mer og stadig høyere.

Etter en times spill trodde en et øyeblikk at en tidlig julegave likevel hadde kommet da keeper Sa hos Wolves nærmest setter seg selv ut av spill og Diego Jota kommer mot mål med sisteskansen ute av syne. Med to midtstoppere stående midt i mål banket angriperen til fra drøyt fem meter, og traff magen til Conor Coady. Da det virket rimelig enkelt å rolig plassere ballen i nærheten av en av stolpene. Dette kommer ubønnhørlig til å bli en youtube hit!

KEEPER UTE OG DIEGO JOTA SKYTER, men mål ble det ikke!

KEEPER UTE OG DIEGO JOTA SKYTER, men mål ble det ikke!

Kulthelgen Divock Origi

Liverpool prøvde, og de prøvde, men det ville seg ikke. En ante at dette kom til å bli en av de dagene, kanskje ikke minst da Thiago fikk to sjanser rett før mål men ballen treffer Sa fra et par meters hold.

Thiago hadde for øvrig en god kamp og stod bak mye av de største farlighetene til Liverpool. Kollega Jordan Henderson på sin side ga vel nok en antydning til at tre kamper i uka fra start er i overkant for kapteinen.

Det ble bare mer og mer frustrerende, og da Virgil van Dijk gjorde en sjelden feil da han skulle føre ballen ut av forsvar var det nok noen som kvakk slik at tanken penset inn på at en måtte i alle fall sørge for at buret ble holdt rent.

Før han altså dukket opp, igjen nærmest fra intet. Helten fra Merseyside-derbyet, helten fra Barcelona, målscoreren i finalen i Champions League, som innbytter selvsagt. Divock Origi blir ikke utskjelt av Liverpoolfansen, han har en for stor plass i deres hjerte til det, men han har blitt avskrevet så det holder.

Nå har han virket noe piggere under noen innhopp i det siste, enn hva som var tilfellet i mange kamper, og utrolig nok var han der igjen (!) Mo Salah vant en ball nede ved dødlinjen, slik han ofte hadde gjort, spilte opp på store Divock, som vender kjapt og banker ballen inn.

Slik husket jeg det der og da, men etter å ha sett det i reprise er det van Dijk som gjør et fint fremspill til Mo, som med et nydelig mottak kommer seg forbi innbytter og tidligere rød Hoever før han spiller den klassiske 45 grader ut.

Noe av det Divock Origi faktisk er og ikke får nok berøm for, er at han er effektiv. Han scorer på sjansene. Problemet er ofte at han kan være lite med i spillet og ikke kommer til muligheter.

Pustepause fram mot Villa

Hvor viktig denne seieren er blir først besvart langt senere i sesongen. Liverpools seiersrekke er beholdt, men rekorden med sammenhengende kamprekke mot med minst to scoringer i hver kamp er brutt. Det føles likevel som en bagatell etter at 0-0 ble til 1-0.

Nå kommer en kamp i Milan for allerede gruppevinner Liverpool i Champions League. Klopp byttet ut omtrent halve laget sist mot Porto, i en lignende situasjon, men det var i en uke med tre hjemmekamper. Kampen i Italia er den tredje bortekampen på rad. Det kan fort bli 8-9 bytter til en historisk første kamp på San Siro, tror jeg.

Startelleveren fortjener en pust i bakken før neste ligakamp mot Aston Villa. Mot Wolves var Liverpool uten tvil det beste laget, men det var en del mer sakte vals enn heavy metal. Det var detaljer og en og annen sjanse, men det rå presset som river andre lag i stykker og svært få kan håndtere glimret med sitt fravær.

Før det kom en kulthelt av en innbytter som vartet opp med det vakreste av Hallingkast fire minutter på overtid.