– Vi må rotere, og vi kommer til å rotere - det er klart

Jürgen Klopp bebuder endringer på mannskapet når Liverpool gjester Milano.

Liverpool har allerede sikret seg avansement til 1/8-finalen i Champions League som gruppevinnere, men vil ønske å gå gjennom gruppespillet uten poengtap. I så fall må AC Milan slås på San Siro i morgen kveld.

Men for Jürgen Klopp er kampen i morgen en kjærkommen mulighet til å rotere på sitt mannskap, midt i en tøff desember måned.

– Vi må rotere, vi vil rotere, det er klart. Vi må rotere er helt klart overskriften, sa Klopp under sin pressekonferanse mandag. 

– Jeg vil ikke gi dere lagoppstillingen nå, men jeg kan ikke skifte ut hele laget, det er sant. Vi må ha spillere på banen, så jeg kan ikke skifte ut alle og starte med ni spillere eller noe. Det er ikke mulig.

– Vi ønsker å stille det beste laget vi kan i den situasjonen vi befinner oss i. Vi har spilt fem kamper i løpet av de siste to ukene, noe som er mye, og etter Milan-kampen har vi omtrent det samme antallet kamper på omtrent like lang tid igjen. Derfor må vi ta de riktige avgjørelsene, og det kommer vi til å gjøre, sa tyskeren.

Origi fra start

Klopp avslørte at Divock Origi høyst sannsynlig får starte kampen på San Siro.

– Vi får se. Mye er i hendene på den medisinske avdelingen, og jeg må bare akseptere alle deres avgjørelser. Jeg gjør alltid det, og det må jeg gjøre i denne situasjonen også.

– Det fine med Champions League er at vi har muligheten til å gjøre fem bytter. Det er til stor hjelp, og det kommer vi til å benytte oss av. 

James Milner er suspendert til kampen, etter at han fikk sitt tredje gule kort i turneringen mot Porto i forrige kamp.

Må vinne

AC Milan vil på sin side være uten spillere som Ante Rebic, Alessandro Plizzari, Simon Kjær, Davide Calabria og Olivier Giroud. 

Stefano Piolis mannskap kan nå 1/8-finalen ved å slå Liverpool dersom den andre kampen i gruppen, mellom Porto og Atletico Madrid, ender uavgjort.

– Vi ønsker å teste oss selv mot de beste, og vil forsøke å få et så godt resultat som mulig, sa Pioli under sin pressekonferanse. 

– Vi kan vinne ved å opptre målbevisst, være motiverte og gode taktisk.