Origi og Salah var tema på mandagens pressekonferanse

Vi fulgte pressekonferansen i forkant av tirsdagens møte med AC Milan.

Velkommen

Hei og velkommen til livedekning av pressekonferansen foran bortemøtet med AC Milan i Champions League. 

Jürgen Klopp skal møte pressen klokken 15, og når han er ferdig vil en spiller svare på spørsmål fra journalistene. Vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt.

Det er Kostas Tsimikas som skal snakke med pressen etter Klopp.

Klopp er på plass

Første spørsmål handler om rotasjon på laget til morgendagens kamp. 

– Vi må rotere, det er vi nødt til. Det medisinske apparatet ville ikke vært fornøyd om jeg brukte samme lag igjen, så vi må gjøre endringer. Med friske bein kan du ha høy energi og spille en god kamp, og det er ideen bak dette. 

Rekordjagende Salah ønsker å spille

– Jeg kan ikke gi deg hele lagoppstillingen, og vi kan ikke endre hele laget. Vi får se om Mo kan spille og eventuelt score. Vi vil bruke et så godt lag som mulig. Vi har spilt fem kamper på 15 dager, og det er mye. Nå skal vi spille like mange kamper på like mange dager og vi skal gjøre de rette avgjørelsene.

Salahs kontrakt

– Du vet hva det handler om. Vi snakker. Det å forlenge kontrakten med en spiller som Mo er ikke noe man gjør på en ettermiddag. Jeg kan bare si noen få ting, for resten er ikke for offentligheten. Jeg vet ikke om intervjuet var på engelsk eller om det var oversatt fra arabisk, og mye dumt kan skje når noen prøver å gjøre det. Det har vi sett. 

– Det er åpenbart hva alle ønsker, og ting som dette tar tid.

Vil Origi få sjansen?

– Det er ganske sannsynlig, sier Klopp. 

Får oppfølgingsspørsmål om Origi noen gang har klagd på lite spilletid. 

– Det er feil ord, men han har banket på døren og vi har snakket sammen. Han har fått skader i feil øyeblikk. Et viktig øyeblikk var da Div var strålende, og hadde spilt fantastisk mot Dortmund. Så fikk han en stygg skade mot Everton. Slike ting har mye å si for karrieren. Så har vi forbedret oss, og spilt med Bobby, Mo og Sadio, med Divock bak dem. Men du kan være verdensklasse selv om du ikke starter for Liverpool. I noen øyeblikk er han helt fantastisk, og alle var glade for at det var han som scoret i helgen.

Skadene

– Vi får se, jeg må lytte til hva det medisinske apparatet sier. Vi har spillere som har spilt mange kamper. Det fine med Champions League er at vi kan gjøre fem bytter. 

– Kanskje de som har vært skadet kan få noen minutter. Forhåpentligvis.

Viste Origi at du har et godt lag og en god tropp som kan vinne trofeer?

– Du kan bare vinne hvis du har en fantastisk tropp. 

– Det er ikke første gang han viser det. Vi er veldig fornøyd med troppen. De fleste av oss elsker å jobbe sammen. Vi kjenner til rollene våre. Fotballen vår er mer moden. Vi har en god tropp. Jeg vet ikke om vi beviste det i helgen, men det har vi gjort flere ganger. 

Får oppfølgingsspørsmål om det er krevende å holde alle spillerne fornøyde. 

– Det er en del av jobben. Spillerne må føle at vi setter pris på kvalitetene deres og trenger dem. Den viktigste jobben til spillerne er å trene så bra at jeg må ta vanskelige avgjørelser. På lang sikt kan alle være fornøyde. Kanskje ikke alltid på kort sikt.

Hva sier det om Origis mentalitet at han gang på gang kan avgjøre kamper?

– Det er en del av kvalitetene hans. Han kan spille godt fra start også - som mot Barcelona. Han er en veldig positiv person. Han er utrolig talentfull. Kan skyte med høyre og venstre og er veldig rask og god i lufta. Veldig spennende pakke. Men det betyr ikke at du starter hver kamp for Liverpool, men det finnes verre ting enn å være del av denne troppen. Det er fint at han har den kvaliteten.

Blir han viktig i januar når Mo og Sadio drar?

– Han har vist at han ikke trenger å varme opp, vi får se hva som skjer.

Om å gjøre endringer på laget, med spillere som Tyler Morton

– Vi spiller som vi trener. Jeg skulle ønske vi trente oftere for da kunne vi spilt enda mer intenst. Det vi gjør på trening er det vi må gjøre i kamp, så ofte som mulig. Det er mange gode unge spillere i denne klubben for øyeblikket, og det er jeg glad for. Tyler Morton er en av dem.  

– Flere av dem er med i morgen. De er bare med oss fordi de har kvalitetene.

Første kamp på San Siro

– Jeg ser frem til å spille på San Siro, det blir første gang, sier Klopp. 

Det blir også det siste fra Klopp i dag. Nå venter vi på Kostas Tsimikas.

Vi venter på Tsimikas

Har «The Greek Scouser» gått seg vill? Tsimikas tar seg i hvert fall god tid. 

Endelig er han her!

Tsimikas er på plass og får spørsmål om han ser på Champions League som en mulighet til å imponere.

– Jeg har startet åtte kamper og er veldig glad for det. For de som spiller i morgen blir det en stor utfordring å vinne. 

Får oppfølgingsspørsmål om han tror han kan ta plassen som førstevalg. 

– Det var en drøm å komme til Liverpool og jeg trives godt. Jeg har mye å jobbe med og det skal jeg prøve å gjøre hver gang jeg får sjansen.

Hvor vanskelig er det å spille i kamper der du allerede er kvalifisert?

– Hver kamp er veldig vanskelig for oss. Vi spiller alltid for å vinne. Vi møter et godt lag, men vi vil gjøre det vi pleier - spille god fotball og prøve å vinne.

Får spørsmål om feiringen mot Wolves og om nakken er ok

– Det er vanskelig å kontrollere følelsene sine, og nakken er god selv om jeg ikke kan huske øyeblikket! Divock ga oss det vi ønsket hele kampen.

Hvordan vil du oppsummere troppen?

– Vi er som en familie uansett hvem som spiller. Alle ønsker lagets beste. Alle spiller for hverandre og for å hjelpe hverandre, og vi feirer sammen som gale når vi scorer i det 95. minutt. 

Hvordan har du utviklet deg i Liverpool?

– Jeg har utviklet meg mye som spiller. Sjefen hjelper meg mye, også i fjor da jeg var skadet og hadde Covid. Det var vanskelig for meg, men jeg prøvde å se for meg hva Jürgen ønsker, og jeg studerte Robbo. Det tar tid. Jeg har mye å forbedre. 

Går dere for å vinne alle seks kampene?

– Vi hadde en vanskelig trekning, men tar kamp for kamp. Vi vil prøve å vinne alle kampene, og det inkluderer i morgen. 

Kan bli første lag til å vinne alle seks kampene i gruppespillet. 

– Det ønsker vi selvsagt å gjøre, sier Tsimikas.

Hvordan har Klopp utviklet deg?

– Jeg spilte på en annen måte i Olympiakos. Jürgen har hele veien sagt hva han ønsker av meg, og hele veien hjulpet meg. Det er jeg takknemlig for. Han har alltid vært der for meg. Jeg vil bare takke ham. 

– Da jeg spilte i Olympiakos tenkte jeg ikke mye på dette, men da jeg kom her gikk drømmen i oppfyllelse. Jeg må jobbe mye for å nå det høyeste nivået. 

Hva er din beste kamp så langt? 

– Jeg liker alle kampene jeg spiller her. Når du spiller for dette laget med publikum i ryggen, er det umulig ikke å gi alt man har. Jeg vil nyte hver kamp jeg spiller. 

Kallenavnet «The greek scouser»

– Jeg prøver å snakke scouse, og siden jeg er gresk blir jeg «the greek scouser». 

– Jeg føler meg på et godt nivå på scouser-dialekten.

Burnley-kampen i starten av sesongen - et viktig øyeblikk

– Det var et utrolig øyeblikk for meg. Fansen var fantastisk og ga meg det hver eneste spiller ønsker seg. Det hjelper når du ser folkene klappe for deg. Det er jeg veldig glad for. Dette hjalp mye til neste kamp jeg spilte. De viste meg så mye varme og ga meg en god følelse.

Vennskapet med Mo Salah

– Mo er en av mine beste venner her. Han var der for å hjelpe meg i starten. Han er en veldig stor person. Jeg snakker ikke om han som spiller, men som person er han en av de beste jeg har møtt. Han har hjulpet meg med å bli en bedre spiller, og vi har tilbrakt mye tid sammen. 

– For meg er han verdens beste spiller for øyeblikket.

Det var det

En lang pressekonferanse fra Kirkby i dag. Nå retter vi fokuset mot tirsdagens møte med AC Milan. Takk for følget.