– Det er vanskelig for oss å få jobbet nok med dette

Liverpool har holdt buret rent i sine to siste kamper, og begge har endt ettmålsseier.

Med en ukes mellomrom har Liverpool slått to Midlands-lag 1-0. Først Wolverhampton på Molineux, og deretter Steven Gerrards Aston Villa på Anfield. 

Jürgen Klopps menn måtte slite for de tre poengene i begge kampene, men fortjente seks poeng på bakgrunn av spill og sjanser, og Liverpool-manageren kunne også fryde seg over at hans lag holdt buret rent to ligakamper på rad.

– Det er vanskelig for oss å få jobbet nok med dette, da vårt problem er at vi må spille kamper hele tiden, svarte Klopp da han etter kampen mot Villa ble konfrontert med det faktum at Liverpool nå hadde holdt buret rent i to kamper på rad. 

– Noen få ganger har vi tid til det. Dette med forsvarsspill er noe vi som tropp virkelig må fokusere på. Det er planen. 

– Dersom denne troppen og dette laget klarer å forsvare seg på høyeste nivå, vil vi alltid ha en sjanse til å score et mål. Klarer vi ikke å holde buret rent må vi score to, tre, fire mål eller hva som trengs. Alle skjønner at det ikke alltid er mulig.

– Er det noe vi virkelig har jobbet med, så er det å finne den rette balansen mellom offensivt og defensivt spill. Vi kan ikke blottlegge oss bakover, men samtidig trenger vi rom for å skape rom for andre spillere fremover på banen, og slike  ting. 

Misfornøyd med det siste kvarteret

Klopp var i det store og hele godt fornøyd med kampen mot Villa, sett bort fra det siste kvarteret. 

– Det er så mye du må tenke på, men det viktigste er at du beskytter deg selv bakover, for da føler du deg trygg til å gjøre offensive ting. 

– Jeg var ikke fornøyd med det siste kvarteret mot Villa. Vi åpnet døren på vidt gap for dem. Men de første 75 minuttene spilte vi strålende, så jeg er veldig godt fornøyd med vår prestasjon bortsett fra det siste kvarteret.