Liverpool taper aldri når superduoen starter på midtbanen

Men Thiago og Fabinho har sjeldent vært tilgjengelig på samme tid siden spanjolen ankom Merseyside i fjor høst.

Det forventes at Fabinho og Thiago starter på midtbanen i lokaloppgjøret mot Everton i morgen kveld. Det er et tegn på at kampen kan ende i rød seier på Goodison Park. Duoen taper nemlig aldri når de starter Liverpool-kamper sammen. 

Superdoen har bare startet tretten av Liverpools 72 siste kamper sammen på midtbanen. Både Thiago og Fabinho har slitt med skader det siste året og den brasilianske ankermannen spilte også deler av forrige sesong på stopperplass.

Tolv av de tretten kampene duoen har startet på midtbanen har endt i seier for de røde. En kamp av endt uavgjort. Det var den famøse 2-2 kampen mot Everton på Goodison i fjor da både Virgil Van Dijk og nevnte Thiago måtte ut med langtidsskader. Nå håper Jürgen Klopp å ta tre nye poeng med begge spillerne på banen.

Fornøyd med Thiago

John Aldridge er imponert over Thiagos prestasjoner den siste tiden. Med Fabinho på midtbanen får han utfolde seg i det offensive spillet i større grad.

– Thiago ga sannsynligvis bort ballen mer enn han noen gang har gjort tidligere på lørdag, spesielt tidlig, men så vokste han inn i kampen.

– Hvis du ikke kjøper en billett, vinner du ikke premien. Han får taket på det nå på kanten av boksen. Han har et fantastisk skudd på seg, som vi så forrige uke i Champions League mot Porto, skriver Aldridge i Liverpool Echo. 

FORNØYD: John Aldridge er fornøyd med Thiagos prestasjoner den siste tiden.

FORNØYD: John Aldridge er fornøyd med Thiagos prestasjoner den siste tiden.

God start på sesongen

Denne sesongen har Thiago og Fabinho startet fire kamper sammen på midtbanen. Det har endt i 12 poeng i Premier League og en målforskjell på 14-0. Det virker som Jürgen Klopp har brasilianeren og spanjolen i sin foretrekkende ellever, om alle spillerne er skadefri.

Aldridge er også fornøyd med at Thiago leverer målpoeng fra midtbanen.

– Det er flott å se ham komme i målprotokollen. Vi trenger midtbanespillere som scorer mål fordi vi kan ikke stole på spissene alene, skriver Aldridge.

Den tidligere Liverpool-spilleren tror også at så rutinerte midtbanespillere kan hjelpe en spiller som Tyler Morton med å utvikle spillet sitt. Den unge scouseren fikk tid på banen med både Thiago og Fabinho mot Porto forrige uke.

– Han (Thiago) er en flott spiller for en spiller som Tyler Morton å lære fra. 

Liverpool møter Everton på Goodison Park kl. 21:15 i morgen kveld. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.