Klopp fikk spørsmål om kontraktene til Alex Oxlade-Chamberlain og Divock Origi

Liverpool-manageren mener situasjonen er normal.

Alex Oxlade-Chamberlains kontrakt løper ut om halvannet år, mens Divock Origis kontrakt trolig løper ut allerede nå til sommeren, skriver Liverpool Echo.

Men selv om de to spillernes fremtid på Anfield synes usikker, sier Jürgen Klopp at begge spillerne er viktige brikker i hans tropp denne sesongen.

Liverpool-manageren hadde lite lyst til å diskutere duoens kontraktsituasjon med pressen under sin pressekonferanse fredag. 

– Dette er en helt normal situasjon. Vi snakker ikke om, eller trenger ikke snakke om, potensialet til disse guttene. Det handler om hva som er fornuftig for begge parter om seks eller 18 måneder, sa Klopp.

– Akkurat nå er ikke dette viktig. Det som er viktig akkurat nå er hvordan de kan bidra når de spiller. Det dreier seg ikke bare om disse to spillerne, men det er klart at denne troppen vil ikke være sammen for alltid. Slik er det, og dersom noen ønsker å flytte på seg, så må vi finne en løsning.

– Dersom vi ønsker oss en spiller fra en annen klubb, må vi finne en løsning på det. Men alt dette har ingenting med det som skjer nå å gjøre.

– Jeg legger ikke planer for spillere i tilfelle andre spillere ikke kan spille. Det handler om hvor bra de spiller her og nå. Det avgjør om du er i startoppstillingen.

– Om spillerens kontrakt løper ut om to måneder, fire dager eller fem år spiller absolutt ingen rolle.

– Alle spillerne er viktige, men ikke fordi de aksepterer at de ikke starter. De er viktige fordi de virkelig bidrar med noe når de starer eller kommer inn fra benken. Det er grunnen til at de er Liverpool-spillere.

Har aldri vært bedre i Liverpool

Klopp mener at Oxlade-Chamberlain aldri har vært i bedre form enn nå etter at han ble Liverpool-spiller. 28-åringen spilte sin 20. kamp for sesongen da Newcastle ble slått 3-1 torsdag kveld. Halvparten av kampene har vært fra start.

Ox var også i knallform da han fikk en alvorlig kneskade i Champions League-semifinalen mot Roma i april 2018, men Klopp mener at midtbanespilleren har utviklet sitt spill ytterligere siden den gang. 

– Oxlade har ikke vært bedre siden jeg kom hit. Han har kanskje hatt mer spektakulære øyeblikk og scoret flotte mål tidligere, som mot City. Han har gjort veldig fine mål for oss, men han har helt nye kvaliteter nå. Han bruker hodet mer og er roligere. Han gjør mer enn å spurte med ballen i beina og skyte. Han er mer involvert i alle deler av spillet. Det er et stort steg i riktig retning. Jeg er veldig fornøyd med Ox for øyeblikket, og forhåpentligvis fortsetter det slik.

Ox ble hentet fra Arsenal for 35 millioner pund i 2017. Hans beste sesong for Liverpool var da Liverpool vant ligaen for første gang på 30 år, for to år siden. Da spilte han 43 kamper og gjorde åtte mål. 

– Jeg kan ikke huske en hel sesong hvor jeg har vært stabil og har følt meg i toppform siden jeg kom til Liverpool, sa Ox selv til klubbens offisielle nettside tidligere denne sesongen.

– Sesongen hvor vi vant ligaen var bra fordi jeg da haddet kommet opp på normalt nivå igjen etter kneskaden, og fikk spille. Jeg kom også tilbake på landslaget. Men jeg visste jeg hadde mer i meg, flere mål og mer stabile prestasjoner.

– Jeg føler dette er en sjanse for meg til å vise hva jeg kan, og levere en veldig god sesong, med stabile prestasjoner og forhåpentligvis en del mål og målgivende pasninger også.