Bekrefter at Mané er med i Senegal-troppen til Afrikamesterskapet

Sadio Mané er tatt ut for Senegal.

Det var ingen overraskelse, og ville vært et sjokk dersom han ikke var det, men nå er det altså bekreftet at Sadio Mané er tatt ut i den senegalesiske troppen til Afrikamesterskapet i Kamerun.

Mané har scoret 26 mål på 80 landskamper for Senegal. Han var med på laget som tapte finalen mot Algerie for to år siden, da mesterskapet ble spilt i Egypt. I 2017 var han med på å spille Senegal til kvartfinalen, men bommet på det femte og avgjørende straffesparket da laget røk ut mot Kamerun.

Dette er Sengals tropp:

Målvakter:
Edouard Mendy, Alfred Gomis, Seny Dieng

Forsvar:
Bouna Sarr, Salidou Ciss, Kalidou Koulibaly, Pape Abou Cisse, Abdou Diallo, Ibrahima Mbaye, Abdoulaye Seck, Fode Ballo Toure, Cheikhou Kouyate.

Midtbane:
Pape Matar Sarr, Pape Gueye, Nampalys Mendy, Idrissa Gana Gueye, Moustapha Name, M. Loum Ndiaye, Joseph Lopy.

Angrep:
Sadio Mané, Ismaila Sarr, Bamba Dieng, Keita Balde, Habib Diallo, Boulaye Dia, Famara Diedhiou, Mame Baba Thiam.

Møter Keita i gruppespillet

For tre dager siden bekreftet Guinea at Naby Keita er tatt ut. Vi venter fortsatt på den endelige Egypt-troppen, men det er ingen grunn til å tro at Mohamed Salah ikke skal være tatt ut, som den største afrikanske stjernen i verdensfotballen. 

Senegal har blitt trukket i gruppe B, sammen med Guinea, Malawi og Zimbabwe. Det betyr at det blir et møte mellom lagkameratene Mané og Keita allerede i gruppespillet.

10. januar kl. 14.00: Senegal - Zimbabwe
14. januar kl. 14.00: Senegal - Guinea
18. januar kl. 17.00: Malawi - Senegal

Viasport og Viaplay skal sende samtlige 52 kamper fra mesterskapet.

Det er foreløpig ikke klart når Liverpool må slippe sine tre afrikanske spillere for å møte opp med landslagene sine, men det jobbes med en løsning for at det ikke er før de rødes bortekamp mot Chelsea søndag 2. januar.

De afrikanske spillerne vil helt sikkert miste FA-cupkampen mot Shrewsbury, ligacupsemifinalene mot Arsenal, og ligakampene hjemme mot Brentford og borte mot Crystal Palace. FA-cupens fjerde runde vil trolig også ryke, selv om de trolig ikke ville blitt brukt der uansett.

Til hjemmekampen mot Leicester 10. februar bør alle tre være tilbake, uansett hvor langt de går i turneringen.