Guardiola tror spillerne må streike for å få endring i terminlisten

Det er ikke bare Jürgen Klopp som er bekymret for spillernes velferd og den voldsomme kampbelastningen.

Er det en ting som har opptatt Jürgen Klopp siden han kom til engelsk fotball i oktober 2015, så er det terminlisten og alle kampene spillerne må gjennom.

Tyskeren har følt at han må gjenta seg selv gang på gang, uten å bli hørt. Liverpool-manageren mener alle fotballforbundene, nasjonale og internasjonale, bare ønsker flere kamper, uten at noen er villig til å ofre noe. Det går utover kvaliteten på kampene og helsen til spillerne.

Pep Guardiola tror det må en streik til for at det skal bli endring i denne saken.

– Skal spillerne og managerne stå sammen og gå i streik eller noe? For gjennom ord kommer det ikke til å bli noen løsning, sier Pep Guardiola til Telegraph

Han tror ikke det kommer til å skje.

– Jeg tror ikke det vil skje, fordi vi ønsker å spille. Vi ønsker å fortsette, og glede folk med å gå på stadion 26, 27, 29, 31 og 1. og spille kamper, fordi vi elsker å gjøre det.

Ingen gjennomslag på Premier League-møtet

Torsdag var det Premier League-møte for managerne, og Jürgen Klopp hadde vært spesielt kritisk til at laget hans etter planen skulle spille kamp 26. og 28. desember. Nå er kampen mot Leeds uansett avlyst 26. desember

Ifølge The Telegraph ble det ingen gjennomslag for avlysning på det møtet, og kun et fåtall av managerne mente at kampene burde utsettes.

En annen sak som helt sikkert ble diskutert, var å gjeninnføre løsningen med fem innbyttere, slik de andre store europeiske ligaene har gjort. Om de mindre klubbene har endret syn i denne saken vet vi ikke ennå, men det er krefter i sving for å få tilbake den løsningen med den kritiske koronasituasjonen.

Også Premier League-spillerne har vært i møte med Premier League denne uken, der Jordan Henderson har vært en viktig stemme. Maheta Molango er leder for spillerunionen Professional Footballers’ Association (PFA) sier at dette er en sak som ikke vil gå bort av seg selv.

– Spillerne velger ikke å snakke om saker som dette uten å ha tenkt nøye gjennom det. Nå er det opp til de som driver spillet på alle nivåer, og at de tar det alvorlig slik at det en kan finne frem til en konstruktiv løsning der spillerne blir involvert, sier Molango til The Telegraph.