Guardiola pratet om Liverpool etter å ha slått Manchester United på Old Trafford

Manchester City ble mange nummer for store for Manchester United. Etter kampen pratet Pep Guardiola om Liverpool.

Manchester United ble aldri noen målestokk for Manchester City på Old Trafford. City klatret til andreplass på Premier League-tabellen, ett poeng foran Liverpool etter 2-0 seieren. Og målestokken er i følge Pep Guardiola nettopp Liverpool og Jürgen Klopp.

– Min beundring for Liverpool og arbeidet til Jürgen er velkjent. De er den tøffeste motstanderen, sa Guardiola.

– Det er åpent. Etter 6-7 år er det fortsatt Liverpool vi kjemper mot. De brukte litt tid på å sette sammen et lag, men etter at de stabiliserte laget og kjøpte de spillerne de trengte, har Liverpool vært der oppe. Vi spiller på ulike måter, fordi jeg er fra Catalonia og han er fra Tyskland.

– På grunn av måten vi vokste opp på ble mentaliteten vår som managere forskjellig. Men det er Liverpool og City som har kontrollert Premier League de siste årene. Det spiller ingen rolle hvor vi er, eller hvor vi spiller, vi reiser dit for å spille vårt eget spill. Kvaliteten til spillerne gjør resten.

– Liverpool spiller for eksempel med en falsk nier i Firmino. Vi bruker Bernardo i en slik rolle. Forskjellen er at de spiller mer sentralt, mens våre vinger ligger bredere. Men ingen kan benekte at begge lag, uansett om vi spiller i England eller Europa, reiser dit for å styre kampen.