Utsatt kamp kan være godt nytt for spillerne med koronasmitte

Liverpool kan ha håp om å få de koronasmittede spillerne tilbake i kampen mot Leicester.

Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones og Thiago Alcantara sitter fremdeles i isolasjon etter å ha testet positivt for Covid-19 i forrige uke, og det var usikkert om de ville rekke kampen mot Leeds på Boxing Day. 

Nå som kampen er utsatt som følge av smitteutbrudd i bortelagets leir, er Liverpools neste kamp 28. desember borte mot Leicester. Ifølge Paul Joyce i The Times ligger van Dijk, Fabinho og Jones an til å bli klare til den kampen - slik situasjonen er for øyeblikket. Hvorvidt Thiago blir klar er mer usikkert.

Nye regler

På tirsdagens pressekonferanse gikk assistentmanager Pep Lijnders langt på vei i å antyde at de smittede spillerne neppe kom til å bli involvert på Boxing Day.

– Vi vil ikke forhaste oss for å få dem tilbake, og vi vil ta oss tid. Dette viruset er veldig uforutsigbart. Vi må se hvordan hver og en er. Om de blir syke, eller får symptomer. Vi vil ikke forhaste noe, og vil ta oss tid. Det er det viktigste, sa han.

Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones testet alle positivt på morgenen 16. desember, mens Thiago Alcantara testet positivt 18. desember.

Regjeringen gjorde onsdag endringer for hvor lenge smittede personer skal isolere seg. Isolasjonsperioden kuttes ned fra ti til sju dager, dersom den smittede personen tester negativt på hurtigtest to dager på rad. Ifølge BBC gjelder det for både vaksinerte og uvaksinerte, og også for de som allerede sitter smittet i isolasjon nå.