Klubbene takket nei til utsettelser, men det kan bli tomme tribuner

Juleperioden fortsetter som normalt i Premier League selv om elleve av tjue klubber har slitt med utbrudd de siste ukene.

Premier League-klubbene har takket nei til tilbudet om å utsette en ligarunde i det hektiske juleprogrammet. Det skriver Mike Keegan i Daily Mail.

Runden det var snakk om var den tjuende serierunden, som skal spilles mellom 28. og 30. desember. Runden blir nå spilt som normalt etter at klubbene avslo muligheten til å få den utsatt.

Kevin Palmer i Sunday World tror Jürgen Klopp er en av dem som er misfornøyd med valget om å fortsette juleperioden som planlagt. Liverpool møter Leicester den 28. desember, og det var denne kampen som eventuelt hadde blitt utsatt om forslaget hadde gått gjennom.

Liverpool ville utsette

Møtet ble satt opp etter at seks av ti Premier League-kamper ble utsatt forrige helg. Liverpool fikk spilt sin kamp mot Tottenham i går, men manglet flere sentrale spillere grunnet viruset.

Adam Crafton skriver at Liverpool var en av klubbene som støttet en utsettelse av den tjuende serierunden for å få kontroll på utbruddene.

– Liverpool støttet flyttingen av en runde med kamper i slutten av måneden og det er forstått at de ikke var den eneste parten som snakket om det. Andre hevdet at en slik plan var for kompleks og full av risiko, skriver Adam Crafton i The Athletic.

Det virker nå som at klubbene vil fortsette med terminlisten som er satt opp.

– Det er sannsynlig at Premier League-klubbene vil spille kampene som er satt opp, til tross for at Omicron-varianten fører til økende Covid-19 tilfeller i Storbritannia, skriver han.

Kan bli tomme tribuner

Henry Winter i The Times tror det er sannsynlig at Premier League-kampene kan bli foran tomme tribuner framover.