– En vanskelig situasjon

Premier League har satt inn gamle koronaregler etter smitteutbrudd i to klubber den siste tiden.

Helgens kamp mellom Brighton og Tottenham er utsatt som følge av et stort koronautbrudd hos bortelaget. Ifølge manager Antonio Conte var åtte spillere og fem medlemmer av støtteapparatet bekreftet smittet tidligere i uken, og etter at treningsanlegget ble stengt ble også kampen mot Rennes utsatt torsdag kveld.

Også i Leicester har det vært et lite utbrudd, men de var i stand til å møte Napoli i Europa League torsdag, og de skal også spille Premier League i helgen.

De høye smittetallene og frykten for omikronvarianten av Covid-19 har ført til at Premier League har innført flere av reglene klubbene må forholde seg til. Det bekreftet Jürgen Klopp på fredagens pressekonferanse. 

Ingen syke i Liverpool

– Det er en vanskelig situasjon for hele verden og for oss. Da jeg kom inn i morges hadde Premier League satt inn reglene vi måtte forholde oss til tidligere, sa Klopp. 

Nøyaktig hvilke regler det er snakk om er ikke kjent, men det innebærer ekstra testing. Ifølge Klopp tester spillere og ansatte i Liverpool FC seg ofte, og fra før har de i tillegg gått gjennom to obligatoriske tester i uken fra Premier League og Champions League. 

Nå blir det tre tester i uken i tillegg til de klubben utfører på eget initiativ.

– Vi prøver å være så forsiktige som mulig og gjør alt vi kan, sa Klopp og la til at alle spillerne på Liverpool for øyeblikket er friske. 

Manageren har tidligere sagt at spillerne i klubben er vaksinert.