Folkebørsen etter Tottenham - Liverpool: Liverpool.no valgte keeperen, men folket ville ha målscoreren som Liverpools beste

Generelt var leserne mer kritiske enn redaksjonen, og kun to spillere endte med høyere karakter på folkebørsen.

Leserne og Liverpool.no var ikke helt enige om hvem som fortjente bestemannsprisen etter poenget mot Tottenham. Burvokter Alisson kunne smykke seg med en 8-er av Tor Sandø, men hos folket fikk han «bare» 7,05. Jota, som også fikk 8 av Sandø, kunne med 7,5 hente hjem prisen fra folket.

Med tre Premier League-mål allerede denne måneden, er det ikke rart av man vil sette pris på portugiseren for tiden.

Størst uenighet var det dog Trent Alexander-Arnold det handlet om. Høyrebacken, som var sentral ved scoring, fikk 8 på Liverpool.no, men folket ville bare gi 6,66.

Mannen på motsatt back, Andy Robertson, hadde litt av en kveld på godt og vondt. Det resulterte i henholdsvis 8 og 7,25 hos Liverpool.no og blant leserne.

«Robbo» var også den som var nærmest Jota blant folket, som hadde Alisson på 3.-plass.

Generelt var folket mer kritiske enn redaksjonen. De eneste spillerne som fikk høyere på folkebørsen var Tyler Morton (5,1 mot 5) og James Milner (5,18 mot 5).

Ellers var man ganske samstemte i mange av valgene.

Alisson Becker

Folkebørsen 7,05 (1335 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8 Liverpools beste

Måtte slippe en ball bak seg tidlig, der Kane var alene med brassen. Feil å si at han fikk alt for mye hjelp fra forsvaret sitt ved den anledningen. Kjemperedning med det ytterste av to fingre da Dele Alli kom alene med han etter halvtimen. Offensiv keeper, enten det er i duell med Kane utenfor 16-meter eller han må forlate streken for å bokse. Fantastisk dobbelredning i andre der han var alene med to hvitkledte og slenger seg i beina til Kane. Vår bestemann til tross for missen. Kunne fått nieren uten.

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 6,66 (1251 stemmer) Største sprik
Liverpool.nos vurdering 8

Smelte av gårde en suser i hver sin ende i førsteomgangen, som fikk Lloris i full strekk. Den siste smalt i stanga. Bidrar som vanlig mye offensivt. I meget god form, Trent. Løpsvillig og han løper lurt. Gjorde det vanskelig for Tottenhams back. Hadde selv noen svake involveringer defensivt. Rett før 2-1-målet dyttet han Dele Alli og Spurs ville ha straffespark. Det fikk de ikke.

Joël Matip

Folkebørsen 6,44 (1237 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Innimellom er det litt mye armer og bein på Matip. Midtstopperne fikk litt å gjøre når Tottenham-spillere kom seg litt for lett gjennom Liverpools nykomponerte midtbane. Levde farlig i andre omgang da han taklet Winks på 16-meterstreken. Heldigvis lot Tierney være å fylle lungene med luft.Var også han på noen visitter framover.

Ibrahima Konaté

Folkebørsen 6,9 (1242 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Kommer akkurat for seint inn i duellen til å stoppe Harry Kanes scoring. Godt å ha bra fysikk når du møter gode angrepsspillere som Kane og Son. Følger bra opp siste kamp og beveger seg også litt framover i banen med bra suksess. Fikk det gule kortet mot slutten da han var veldig for sein i en takling. Hadde en fantastisk inngripen da han klarerte et skudd fra Davies.

Andy Robertson

Folkebørsen 7,25 (1244 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Kunne gitt Liverpool ledelsen etter minuttet. Veldig nær sesongens første mål for skotten. Litt slapp i markeringen på 0-1-målet til Kane. Måtte ta telling etter at den engelske spissen tok en hodeløs takling med knottene rett inn i leggen til skotten. Kom seg heldigvis på sine egne knotter etter hvert. Som vanlig løp han sine kilometere og kom seg ofte langt fram i banen. Veldig flott innlegg da Jota møtte innlegget og headet ballen i mål fra kort hold. Spurs ville ha han utvist mot slutten, men Tierney nøyde seg med å gi han det gule, hans femte for sesongen. Spurs-supporterne fikk det som de ville etter at Tierney så den på monitor. Utrolig, etter at samme mann lot Kane bli, etter taklingen på Robbo.

Tyler Morton

Folkebørsen 5,09 (1245 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Stor dag for 19-åringen, som har vært på akademiet siden han var sju år gammel og som kun hadde et innhopp i ligacupen mot Norwich før denne. Spilleren med tallet «80» på ryggen, ble løpende litt imellom i starten, og hadde en skikkelig miss i en duell med Kane, som endte i den store sjansen til Son, men viser en utrolig ro når han får ballen i beina og skal distribuere den videre. Debutanten satte seg i respekt tidlig også ved å få gult kort etter en takling på Winks. Erstattet av Firmino etter timen.

James Milner

Folkebørsen 5,18 (1244 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Sjef og mest erfaren på en forholdsvis nykomponert midtbane i rødt i London i ettermiddag. Må sammen med sine kolleger ta ansvaret for at han lot Tottenham komme gjennom litt enkelt ved noen anledninger i dag. Forsøkte seg på mye, men må ta ansvaret for at Tottenham i store deler av kampen fikk løpe litt fritt igjennom midtbanen vår.

Naby Keita

Folkebørsen 5,54 (1244 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Virket kampsugen. Flink til å være oppe i situasjonene. Aggressiv i duellene fra start, dog litt tilbakeholden i duellen med Winks som ledet til ledermålet. Med både Henderson, Fabinho og Thiago ute med sykdom, så er det å håpe at vi får beholde han lengst mulig før han må pakke kofferten og dra til Afrikamesterskapet i Kamerun. Fikk Ndombele i nyrene tidlig i andre omgang. Tok telling, men kom seg opp.

Sadio Mané

Folkebørsen 6,71 (1231 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 8

Fikk et par bra gjennomspill, der han kommer litt for tett inn på Tottenham-keeper Lloris. Royal vil nok kjenne på en liten svimmelhet når han tar kvelden. Mane gikk både innover og utover og den tidligere Barcelona-backen fikk kjørt seg uten at han fikk tak på senegaleseren. Hadde også muligheter foran mål. Ofret da Robertson ble utvist og Tsimikas kom inn ti minutter før slutt.

Mohamed Salah

Folkebørsen 5,24 (1236 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Gjorde svært lite ut av seg i førsteomgangen. Spilleren som har tatt målpoeng på de siste 15 kampene. Litt på halvdistanse, forsøkte seg med noe, men lyktes med heller lite. Flink til å være «førsteforsvarer» og presse Tottenham-spillerne høyt. Var også han som gjorde mye av forarbeidet til 2-1 målet.

Diogo Jota

Folkebørsen 7,5 (1226 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 8

Gjorde lite utav seg før han møtte et innlegg fra Robertson med hodet. Headingen kom fra kort hold. Flink til å støte og presse Tottenham-forsvaret tilbake. Burde muligens hatt straffespark i en duell med Royal rett etterpå. 178 centimeter og konge i lufta. Viser gang på gang en fantastisk timing i hodeduellene. Flere ganger han vinner hodedueller med langt høyere stoppere. Meget god kamp av portugiseren.

Roberto Firmino

Folkebørsen 5,53 (1157 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Er vel ikke helt kampfit ennå, men kommer seg greit fra halvtimen i London. Godt å få han i gang igjen. Tok plass som offensiv midtbanespiller, bare noen meter bak Salah. Så han innimellom som den tilretteleggeren vi kjenner han som.

Kostas Tsimikas

Ble byttet inn ti minutter før slutt, da Liverpool med ti mann måtte styrkes bakover. Alle tiders mulighet til å tre inn til Salah fire minutter ut i overtidsminuttene. Fikk også gult kort for å ha brukt litt for lang tid på et innkast.

Joe Gomez

Fikk noen minutter for en sluttkjørt Jota.