Premier League har ikke planer om å ta pause

Håpet er at dette skal være en kortvarig smittebølge.

Brentford-manager Thomas Frank har fått et skikkelig stygt smitteutbrudd i dag, og på pressekonferansen sin sa han at Premier League burde ta pause frem til Boxing Day slik at klubbene kan få orden på situasjonen.

Flere klubber skal støtte det forsalget, etter at klubbene nå har flere smittetilfeller enn noen gang. Fem kamper er nå blitt utsatt. Den siste som ble utsatt var Manchester Uniteds hjemmemøte med Brighton på lørdag – der kom meldingen like før kl. 16.00 norsk tid torsdag.

Klubbene er nå tilbake under protokollene fra «Project Restart», med daglige tester og veldig strenge regler for å holde alle spillere og støtteapparat friske og raske.

The Independent rapporterer at Premier League-klubbene og English Football League (EFL) har diskutert muligheten for en midlertidig pause av fotballen – men planen er å fortsette som planlagt. 

Håper på en kortvarig bølge

Ifølge Miguel Delaney i The Independent har det rådet som har gitt, er at dette vil være en kortvarig smittebølge. Det skal ha blitt møtt med noe skepsis – men faren er at hele spillet skal stoppes på ubestemt tid.

Det skal være få sterke argumenter for at en kortvarig pause vil kunne utgjøre noen stor forskjell. Derfor er innstillingen i nåværende stund at kampene må spilles, og så lenge det er sikkert må det holdes gående.

Det skal også være optimisme om at situasjonen vil snu og endre seg etter noen dager, når en ser effektene fra de nye tiltakene fra «Project Restart»-protokollen.

Liverpool er blant klubbene som prioriterer at alle skal få sin tredje vaksinedose. Slik er på ingen måte situasjonen overalt. I en pressemelding fra EFL på onsdag, skriver de at hele 25 prosent av alle spillerne nedover i divisjonene er uvaksinerte, uten planer om å ta vaksinen.