Kun fire lag har positiv målforskjell

Liverpool er mestscorende i Premier League så langt, med god margin.

helgen ble den 13. serierunden spilt, og det betyr at vi er ferdig med mer enn en tredjedel av Premier League-sesongen 2021/22.

Chelsea er fortsatt i ledelsen, men avstanden er nå kun ett poeng ned til Manchester City, og to poeng ned til Liverpool. De tre lagene har nå fått en liten luke ned til West Ham og Arsenal, på fjerde- og femteplass.

Hos bookmakerne er Manchester City fortsatt størst favoritt, med odds i underkant av 1.80. Chelsea gir tre ganger pengene, og Liverpool fire. Ser du så ned på neste lag på listen, Arsenal, gir det hele 200 ganger pengene ifølge oddschecker.com.

Tror du på Manchester United, kan du få odds på hele 300. Det sier en del om hvor stor forskjell det har vært på lagene fra de tre ledende lagene og ned til resten i årets sesong.

Kun fire har positiv målforskjell

10 av 20 lag hadde positiv målforskjell forrige sesong. Så langt er det kun fire lag som har positiv målforskjell denne sesongen.

Liverpool har den beste målforskjellen, med +28. Deretter følger Chelsea med +26, City med +20, og West Ham med +8. Wolverhampton, Crystal Palace og Brentford har scoret og sluppet inn like mange mål.

Chelsea har hatt et fantastisk forsvar så langt, og har kun fem baklengsmål. City har sju baklengsmål, og Liverpool har hatt tredje tetteste forsvar med 11 baklengs etter 13 kamper. Det er foran mål de røde har sørget for at tallene er så sterke. Mohamed Salah og co har 39 mål så langt – nøyaktig tre mål i snitt hver kamp.

Med målstatistikken er det som regel Manchester City som stiller sterkest, men de røde har så langt scoret tolv flere enn Pep Guardiolas lag.

Liverpools neste kamp er borte mot Everton. Den spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.