Flere klubber ønsker å stoppe Premier League frem til midten av januar En femte Premier League-kamp er utsatt

Den eskalerende koronasmitten blant Premier League-spillere fører til at flere og flere klubber tar til orde for en pause i ligaspillet.

ESPN melder at flere og flere klubber presser på for en pause i Premier League frem til midten av januar, for å få kontroll over smittespredningen innad i klubbene.

Det er den nye omikron-varianten av viruset som sprer seg raskt og fører til utsatte kamper. 

Flere klubber ønsker nå å ta en pause frem til FA-cupens tredje runde den 8. og 9. januar. Det betyr i så fall at fire ligarunder blir utsatt, fra og med i helgen og til og med første helgen på nyåret.

Dersom forslaget får gjennomslag vil Premier League da komme igang igjen den 15. januar.

Fem kamper er blitt utsatt

Offisielt vurderer Premier League utsettelser fra tilfelle til tilfelle. Leicesters kamp mot Tottenham i kveld er utsatt. I går ble Watfords bortekamp mot Burnley utsatt, mens Brentford - Manchester United ble utsatt tirsdag.

I helgen ble som kjent Tottenhams kamp mot Brighton utsatt. Alle på grunn av koronapandemien. Nå er det også kommet melding om at Brighton - Manchester United, som skulle blitt spilt kommende lørdag, er utsatt.

Tre Chelsea-spillere skal være smittet av viruset, men det ser ut som London-klubbens kamp mot Everton i kveld går etter planen likevel. Fra før sitter Chelseas midtbanespiller Mateo Kovacic i isolasjon etter at han ble smittet i forrige uke. 

Brentford er en av klubbene som er hardest rammet av viruset. 

– Jeg mener vi skal utsette hele helgens Premier League-runde, uttalte Brentford-manager Thomas Frank torsdag morgen. 

– Antall smittede øker eksplosivt i alle Premier League-klubbene. Alle er rammet av dette, og har problemer, hevdet han.

– Jeg mener vi i det minste må utsette den kommende runden, og også ligacupens kvartfinaler i neste uke. Da får vi 4-5 dager til å bryte denne trenden, sa dansken. 

Slik er regelverket

Det er klubbene selv som er blitt enige om hva som skal til for at en kamp skal avlyses på grunn av koronaviruset. I regelverket heter det at klubbene må ha minst 14 spillere tilgjengelig for at en kamp skal spilles. Dersom antallet spillere faller under 14 skal Premier League-styret vurdere om kampen skal utsettes. De skal i vurderingen ta i betraktning om klubben selv har skyld i situasjonen som har oppstått ved å ikke følge de medisinske protokollene.

Det er ingen enkel prosess å utsette en Premier League-kamp. Hver enkelt situasjon er unik. Det må tas hensyn til helsen til spillere, stab og tilskuere, men de kommersielle interessene er også sterke, og må tas med i vurderingen. Hvert enkelt tilfelle blir vurdert for seg selv.