Tottenhams bortekamp mot Leicester utsatt på grunn av koronautbruddet i Premier League

Bare tre dager før Tottenham skal være vertskap for Liverpool, har London-klubben fått sin tredje kamp utsatt.

Tottenhams bortekamp mot Leicester i kveld er blitt utsatt, melder både The Athletic, BBC og Sky Sports.

Utsettelsen er nå også bekreftet av Leicester City, som også melder at klubbens treningsfelt, Seagrave, vil være stengt i 48 timer fremover.

Tottenham har fra før fått utsatt sine to siste kamper, mot Rennes og Brighton, på grunn av koronautbruddet i klubben. Men også Leicester har hatt et betydelig koronautbrudd i sin klubb, og torsdagens kamp mellom lagene på King Power Stadium er nå utsatt.

Utsettelsen følger i kjølvannet av at Watfords bortekamp mot Burnley i går ble avlyst bare to og en halv time før avspark. Manchester Unites kamp mot Brentford ble utsatt tirsdag, og søndagens kamp mellom Tottenham og Brighton var altså den første Premier League-kampen som ble utsatt på grunn av koronasmitten som brer seg som ild i tørt gress i Storbritannia.

Leicester mangler 13 spillere

Onsdag så både Antonio Conte og Brendan Rodgers at de hadde bedt om å få kampen utsatt, og nå har de to managerne fått viljen sin.

Ifølge Telegraph skal Leicester ha fått to nye spillere smittet, og mangler da 13 førstelagsspillere til kampen.

– Vi har fortsatt mange spillere ute. Vi har ni spillere ute på grunn av koronasmitte, og andre med skader, sa Rodgers i går. 

I dag har han altså fått to nye smittede spillere.

– Det er veldig vanskelig å snakke om dette temaet. Premier League ønsket ikke at vi skulle utsette kampen mot Leicester, for vi har allerede utsattkamper mot Burnley og Brighton som må spilles senere, sa Tottenham-manager Conte.

Hos Spurs skal åtte spillere og fem medlemmer av staben være koronasmittet.

Liverpools bortekamp mot Tottenham på søndag står nå utvilsomt også i faresonen for å bli utsatt.

Slik er regelverket

Det er klubbene selv som er blitt enige om hva som skal til for at en kamp skal avlyses på grunn av koronaviruset. I regelverket heter det at klubbene må ha minst 14 spillere tilgjengelig for at en kamp skal spilles. Dersom antallet spillere faller under 14 skal Premier League-styret vurdere om kampen skal utsettes. De skal i vurderingen ta i betraktning om klubben selv har skyld i situasjonen som har oppstått ved å ikke følge de medisinske protokollene. 

Det er ingen enkel prosess å utsette en Premier League-kamp. Hver enkelt situasjon er unik. Det må tas hensyn til helsen til spillere, stab og tilskuere, men de kommersielle interessene er også sterke, og må tas med i vurderingen. Hvert enkelt tilfelle blir vurdert for seg selv.