– Mot Liverpool aksepterer jeg et hederlig tap

Stemningen i Newcastle-leiren er heller laber etter braktapet for Leicester.

Newcastle har, selv med ultrarike nye eiere, slitt hele sesongen, og kjemper for å unngå nedrykk. De har sanket 10 poeng på sine 16 kamper så langt, noe som er 27 poeng mindre enn Liverpool, og ligger nest sist på tabellen, med samme poengsum som bunnlaget Norwich.

Sist helg gikk The Magpies på et braktap, 4-0 for Leicester på King Power stadium.

– Sportslig har det gått heller dårlig. Men vi har merket en bedring i prestasjonene på banen etter at Steve Bruce forsvant, sier Anders Mork Limmesand i Toon Army Norway.

– Riktig nok gikk vi på en kjempesmell i Leicester, men jeg ser på den kampen som et rent arbeidsuhell, legger han til.

Positiv til Howe

Mork Limmesand er positiv til Eddie Howe, og tror at engelskmannen har det som skal til for å holde Newcastle i Premier League denne sesongen.

– Personlig ville jeg gjerne hatt Unai Emery som ny manager, men bortsett fra ham tror jeg nok Howe var den beste vi kunne få, sier han.

– Jeg tror vi klarer å holde oss i Premier League, og så får vi se hva som skjer neste år, sier Newcastle-supporteren optimistisk.

Engelske medier har spekulert i at Newcastles styrtrike nye saudi-arabiske eiere vil få problemer med å rekruttere nye spillere i januar, fordi de andre Premier League-klubbene vil nekte å selge spillere til en klubb med slike eiere, men det tror ikke Mork Limmesand noe på.

STØTTER LAGET: Newcastle-supporterne holder koken på tribunen, selv om det går trått ute på banen.

STØTTER LAGET: Newcastle-supporterne holder koken på tribunen, selv om det går trått ute på banen.

– Dette tror jeg bare er noe engelske medier har funnet på. Jeg mener det er medieskapt bullshit. Dersom for eksempel en klubb som Borussia Dortmund legger inn et bud på 15 millioner pund for Divock Origi, og Newcastle kommer på banen og byr 20-25 millioner pund, så tror jeg ikke Liverpool vil si nei takk til 10 millioner pund ekstra. Det tror jeg ikke noen klubber i Premier League vil gjøre, resonnerer han.

Ambivalent forhold til de nye eierne

Mork Limmesand sier han er svært glad for at Newcastle endelig er kvitt Mike Ashley, men han har ambivalent forhold til klubbens nye styrtrike saudi-arabiske eiere. 

– Det er ikke bare, bare å ha en slik type eiere, og etter eierskiftet føles det nesten som et moralsk ansvar, og at det er opp til Newcastle-supporterne alene å stå opp for menneskerettighetene. Jeg tror det er få som holder med Newcastle som glorifiserer Saudi-Arabia, og som forsøker å dysse ned alle bruddene på menneskerettighetene i landet. Jeg liker ikke å se saudi-arabiske flagg og hodepryd på tribunene. Slike ting bør vi som fans kutte ut, og jeg tror nok de fleste Newcastle-fans kommer til å se på de nye eierne med kritiske øyne.

Mork Limmesand sier han selv var kritisk til pengebruken til Chelsea da Abramovich tok over som eier. Nå ser det ut til at Newcastle blir neste klubb som kjøper seg inn i eliten i engelsk fotball.

– Det som mange beskriver som pengedoping vil nok skje her også. Men pengebruken i engelsk fotball er nok kommet for å bli, og Newcastle blir dermed bare en ny klubb i rekken som tas over av rike eiere som kjøper nye og dyre spillere. Da blir det nok bare naturlig at vi også får et kjøpeklubb-stempel. Men folk skal ikke glemme at vi er en stor klubb, som hører hjemme i toppen av engelsk fotball.

– Selvsagt skulle vi i en ideell verden hatt andre, lokale eiere, som drev klubben på en sunn og god måte, men dessverre er fotballen blitt slik at det er pengene som rår. Cash is King.

Store defensive problemer

Newcastle-supporteren har ikke tro på noen umiddelbar bedring av resultatene før det er kommet inn nye spillere.

– Jeg tror ikke vi skal regne med poeng på Anfield, selv om alt kan skje. Vi har hatt mange stygge tap på Anfield, og uavgjort er nok det beste jeg tørr håpe på. Jeg aksepterer til og med et hederlig tap. Etter å ha tapt 4-0 på King Power, er alt jeg håper på en bedring i spill og innsats. Liverpool er etter min mening ett av de tre beste lagene i verden, og det er ikke borte mot dem vi skal ta poengene.

– Vi har store defensive problemer, og har vel sluppet inn flest mål i ligaen, så jeg kan leve med et tap i denne kampen, dersom prestasjonen er god. Vi har en tøff periode nå, der vi møter topplag på rekke og rad, men jeg håper vi kan begynne å plukke poeng fra januar av, når terminlisten ser litt snillere ut for oss, avslutter Mork Limmesand.