– Vi visste om dette, og har lagt planer for det som skal skje

Jürgen Klopp forventer at Afrikamesterskapet går av stabelen som planlagt, og sier at Liverpool hele tiden har vært forberedt på å miste to av sine største stjerner i den perioden turneringen varer.

Liverpool må klare seg uten viktige spillere som Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita for en måneds tid i forbindelse med Afrikamesterskapet. Men manager Jürgen Klopp sier han hele tiden har visst at han kom til å miste disse spillerne i denne perioden, og bedyrer at han har lagt planer med tanke på dette.

– Vi har hele tiden visst om Afrikamesterskapet, og vi visste at tre av våre spillere var kvalifisert for mesterskapet. Vi antar også at minst to av dem vil komme ganske langt i turneringen, uttalte Klopp under sin pressekonferanse onsdag, og hadde nok da superstjernene Salah og Mané i tankene.

– Vi er klar over hvor viktige disse tre spillerne har vært for oss de siste tre årene, men vi visste også hele tiden at de er fra Afrika, så du kan ikke alltid ha en perfekt situasjon, og dette er langt unna perfekt, innrømmet Liverpool-manageren.

– Men vi visste om det, og har forberedt oss på det. Vi føler oss ganske trygge på at vi vil finne løsninger. Kan vi spille akkurat den samme fotballen? Trolig ikke, men hvem bryr seg om det? Vi må spille den fotballen vi er i stand til å spille da. Vi visste om dette, og må bare håndtere det.

Klopp er fornøyd med den troppen han har

Transfervinduet åpner igjen om to ukers tid, og en mulighet for Liverpool og Klopp er selvsagt å gå ut på transfermarkedet for å styrke stallen. De røde har vært linket til spillere som Raphinha og Jarrod Bowen, men alle signaler tyder på at Liverpool-manageren vil satse på de spillerne han allerede har i stallen i vinter. 

Divock Origi har vist seg som en habil erstatter, ved å bli matchvinner både mot Wolves og AC Milan. Klopp forventer imidlertid ikke at belgieren skal komme inn på laget og gjøre eksakt samme jobb som lagkameratene han erstatter.

– Kan du være helt forberedt på noe slikt som dette, og ha den helt perfekte løsningen klar? Har du noen som kan gå inn og gjøre det samme som Sadio, Mo og Naby? Det er vanskelig, så nei. Men jeg er fornøyd med den troppen jeg har. Og vi har fortsatt mulighet til å spille god fotball.

– I fotball kan du ha en plan, og vinne en fotballkamp. Men du kan også vinne selv om du ikke har noen plan. Så alt er mulig. 

– Uansett hvem som spiller i den perioden hvor disse tre spillerne ikke er her, så vil vi ha en plan, og det gir oss en sjanse til å vinne fotballkamper.