Har ingen planer om å slippe Gomez noe sted i januar

Joe Gomez er fortsatt en stor del av planene til Jürgen Klopp.

Joe Gomez har hatt en vanskelig start på årets sesong, etter at han kom tilbake fra en svært alvorlig skade i pre-season.

Denne høsten hadde han et stykke lenger å gå for å komme i kampform enn Joel Matip og Virgil van Dijk etter deres langtidsskader, og han har slitt med en leggskade. Til nå har han spilt i åtte kamper – der tre av dem har kommet fra start.

På onsdagens pressekonferanse ble Jürgen Klopp spurt om det kunne være aktuelt med et utlån av 24-åringen i januar. Det er det ikke.

Spørsmålet kommer trolig etter at The Mirror i november rapporterte at Steven Gerrard ville være interessert i å hente spilleren på lån for andre halvdel av sesongen.

– Det har åpenbart ikke vært Joes beste år, med skaden, veien tilbake og så en ny skade, men det er slik det kan gå, sier Klopp.

– Vi forhastet oss ikke med rehabiliteringen fra seneskaden hans, men når du begynner å spille og trene igjen etter langtidsskader – og når vi så hadde fire midtstoppere som var 100 prosent friske – så er det grunnen til at du ikke kommer inn og får spilletid umiddelbart, sier han.

– Så får du spilletid, og kroppen er ikke helt klar for det, og slik er det.

Fortsatt en viktig del av planene

Han forteller at Gomez fortsatt er en stor del av planene hans i klubben.

– Vi er tålmodige, og jeg tror Joe også er tålmodig. Slik er situasjonen. Jeg har ikke noen planer om å gi bort noen på lån i vinter, så jeg vil ikke være den som er drivkraften for det, for å si det slik. Ingen har kommet til meg og spurt om de kan gå noe sted.

– Joe har nå vært tilbake for fullt i en ukes tid, men på grunn av omstendighetene og slike ting, kan han være del av troppen men trenger mer tid. Han trenger tid til å trene for å komme tilbake der han var.

Liverpool - Newcastle spilles torsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.