Liverpools midtbane har virkelig satt seg – og for noen tall de leverer

– Det er ikke vanskelig å spille sammen med disse spillerne, sier Fabinho.

Helt fra Thiago Alcantara ble linket til Liverpool fra sommeren 2020, snakket supportere om hvordan det ville se ut med den tidligere Bayern- og Barcelona-spilleren på midtbanen sammen med Fabinho og kaptein Jordan Henderson.

Vi fikk se det én gang i starten av forrige sesong, da Liverpool spilte 2-2 på Goodison Park. I den kampen ble Thiago taklet stygt av Richarlison på overtid. Brasilianeren fikk det røde kortet, og Thiago var ute i flere måneder med en kneskade.

Forrige sesong måtte også Fabinho og Henderson vikariere en del i forsvaret, før sesongen til kapteinen var ferdig allerede i februar måned. Mot slutten av sesongen fikk vi se Fabinho og Thiago i tospann, og det ga grunn til optimisme foran denne sesongen.

De røde har hatt mange skader på midtbanen denne sesongen. Fabinho, Thiago, Henderson, James Milner, Naby Keita, Harvey Elliott og Curtis Jones har alle hatt sine skader. Mot Newcastle torsdag kveld vil samtlige være tilgjengelig utenom unge Elliott, som sikter seg inn på et comeback i neste måned.

Voldsomme tall

Det er først den siste tiden vi har fått anledning til å se lagets antatt beste midtbane i flere kamper på rad. Det har gitt fire strake seire.

– Det er veldig viktig for meg å fortsette i 6er-rollen. Jeg mener det er den posisjonen der jeg kan hjelpe til mest, sier Fabinho til Liverpoolfc.com

– Jeg er veldig fornøyd for øyeblikket, med meg og laget. Jeg vil ikke ha skader, jeg vil alltid spille og hjelpe laget. Slik er det også for Thiago og Hendo. De fortsetter å spille god fotball, og og er veldig viktige for det defensive, men offensivt gjør de gode ting for laget. De scorer flotte mål også, og det er viktig for laget, sier han videre.

GODT SAMARBEID: Thiago og Fabinho fungerer veldig godt sammen på banen.

GODT SAMARBEID: Thiago og Fabinho fungerer veldig godt sammen på banen.

– Laget spiller veldig bra, med Thiago til venstre og Hendo til høyre, synes jeg kjemien i laget er veldig bra, så forhåpentligvis kan vi holde det gående.

En kan trygt si at Thiago nå er skikkelig i gang, og viser seg fra sin beste side. På sine sju kamper denne sesongen i alle turneringer har Liverpool scoret 21 mål – og kun sluppet inn ett.

Liverpool er ubeseiret når Thiago og Fabinho spiller sammen på midtbanen. De har nå 16 kamper sammen. De røde har 15 seire og én uavgjort. Det har blitt 41 scorede mål, og kun baklengs! Det kan man trygt si er overbevisende tall.

– Enkel å spille med

Fabinho forteller at det er en glede å spille sammen med den tidligere Bayern-spilleren.

– Thiago er en veldig god spiller. Det er ikke vanskelig å tilpasse seg en slik spiller. Jeg vet ikke hvor lenge vi har spilt sammen nå, men Thiago er en det er enkelt å spille sammen med. Vi snakker begge portugisisk, så det er noe som hjelper oss, sier han.

– I den posisjonen vi spiller kan vi tilpasse oss hverandre, og med Hendo i tillegg. For laget er det bra, fordi midtbanen spiller en viktig rolle i dette laget. Vi prøver å løpe, presse og ha kvalitet med ballen, slik at vi kan gi den til de offensive spillerne våre.

Nå renner også målene inn fra midtbanen.

Når Newcastle er motstander på torsdag, kan de få en ny start sammen – om ikke Jürgen Klopp velger å spare noen med et øye på den antatt tøffere bortekampen mot Tottenham tre dager senere.

– I Premier League er det ingen enkle kamper. Newcastle er ikke inne i noen god periode akkurat nå, og kjemper mot nedrykk, men for oss betyr det ikke noe hvem vi spiller mot. Vi vil bare spille god fotball, og prøve å vinne, sier Fabinho.

– Vi spiller på hjemmebane, så forhåpentligvis kan vi fortsette med god fotball, skape sjanser og score mål. Forhåpentligvis vil det ikke bli annerledes i morgen, og vi vil vinne kampen.

Liverpool - Newcastle spilles torsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.