Phillips er klar for klubbskifte i januar

Det kan ligge an til et salg av midtstopperen.

Høsten 2020 var Nat Phillips omtrent klar for Swansea City, som trakk seg fra overgangen helt i siste liten. Det gjorde at han ble igjen i Liverpool, men uten å være registrert for spill i gruppespillet av Champions League – fordi man var så sikker på at en overgang ville skje.

Han ble værende, og ble etterhvert en svært viktig spiller for Liverpool i en vanvittig sesong, da klubben opplevde tidenes skadekrise på midtstopperplass.

Phillips ble en kulthelt blant supporterne, og var viktig for et lag som til slutt klarte tredjeplassen og Champions League-spill for denne sesongen.

I sommer har Liverpool kjøpt Ibrahima Konaté, og fått trioen Joe Gomez, Virgil van Dijk og Joel Matip tilbake fra langtidsskader. Det har gjort at Phillips får færre sjanser. Han var tilgjengelig for salg i sommer, og de røde hadde satt en prislapp på 12 millioner pund for ham – men det endte med at han ble værende i klubben.

Nå forteller han at han er klar for et klubbskifte.

– Jeg ønsker å spille kamper. Det har vært tøft, for konkurransen for å komme inn på dette laget er tøff. Både jeg og manageren er enig at det beste for meg er å spille så mange kamper som mulig, sier han til Sky Sports

Vil ha støtten fra Klopp

– Jeg tror du kunne se forrige sesong at jeg utviklet meg bra, sier Phillips videre.

– Jeg skal se hva som dukker opp i januar, og ta det derfra. For øyeblikket er det lite sannsynlig at jeg vil spille mange kamper for Liverpool, så dersom det dukker opp en mulighet for at jeg kan gå noe annet sted, og det passer for alle, så er det helt klart noe jeg vil være interessert i.

Jürgen Klopp har ikke lagt skjul på at han er veldig begeistret for Phillips.

– Han er en av de smarteste spillerne jeg har hatt noen gang. Han utviklet seg på stort sett alt, og han får ikke spille her. Livet er noen ganger urettferdig. Vi kan ikke holde han her for alltid, men det er klart at for øyeblikket trengte vi han her for å være trygge. Vi får se hva som skjer i vinter, sa Klopp tidligere i desember

SKADET: Nat Phillips er for øyeblikket skadet, men i januar kan han bytte klubb.

SKADET: Nat Phillips er for øyeblikket skadet, men i januar kan han bytte klubb.

Han hadde mer ros på lager.

– Utviklingen er helt sinnssyk, for å være ærlig. Du så det forrige år. Måten han spilte på, ja, vi elsker han på grunn av hodespillet, men han er utrolig med beina også. Han var bare en «late bloomer», men derfra har han vært helt vill, og jeg ville ha signert han for en hver klubb jeg er en del av, med unntak av Liverpool, fordi vi har han.

Linkes til andre klubber

I West Ham er det stopperkrise, etter at både Kurt Zouma og Angelo Ogbonna forsvant ut med langtidsskader. London-klubben har nylig blitt linket til Phillips, og David Moyes skal være stor fan av 24-åringen. De er ikke de eneste som har blitt linket denne høsten.

– Jeg har fått vist meg frem, og har fått erfaring fra Premier League og Champions League, så jeg har kanskje kommet over de situasjonene der du er ny og nervøs, og har gått gjennom den fasen. Jeg trenger ikke gå gjennom det dersom jeg går et annet sted. Jeg vil være klar til å bli involvert og spille med en gang, sier hovedpersonen selv.

Han forteller at han har lært mye fra Virgil van Dijk og de andre verdensklassespillerne på trening.

– Ikke bare forsvarsspillerne vi har, men også angriperne. Dersom jeg klarer meg på trening mot noen av angriperne vi har, så er jeg godt stilt. Jeg kan ikke klage. Standarden på trening gjør at jeg forbedrer meg hver dag. Dersom det (en overgang) ikke skjer, vil jeg fortsatt leve et godt liv med det.

Phillips er for tiden skadet med kinnbeinbrudd fra kampen mot AC Milan. Han vil ikke være tilbake i kontakttrening eller spill før i januar.

Det er ventet at Liverpool vil kreve rundt 10 millioner pund for å selge den tidligere Bolton-spilleren.

Liverpool - Newcastle spilles torsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.