Eddie Howe hadde en ny skade å melde om

Forsvarsspiller vil gå glipp av flesteparten av Newcastles kamper i julemåneden.

Federico Fernandez vil gå glipp av flesteparten av Newcastles kamper i adventstiden og julen, på grunn av en lårskade, avslørte Eddie Howe under sin pressekonferanse i dag.

Newcastle-manageren svarte slik da han fikk spørsmål om skadesituasjonen i klubben:

– Paul Dummett er langtidsskadet, men har fin fremgang. Vi håper å få ham tilbake i trening snart. Vi har mistet Fernandez på grunn av en skade. Vi er ikke sikker på omfanget av skaden ennå, men han vil helt sikkert gå glipp av denne kampen, og trolig også majoriteten av kampene i julen. Han har et lite prbolem med et lår.

32 år gamle Fernandez var ubenyttet reserve da Newcastle tapte 4- 0 for Leicester på søndag.

Satser på god organsiering

Howe beskriver kampen mot Liverpool som en stor utfordring for hans lag.

– Det blir en stor utfordring for oss, men vi ser frem til kampen. Liverpool er i kanonform, og angrepsrekka deres er veldig bra for øyeblikket, men jeg tror vi har lært en lekse fra Leicester-kampen, sa Newcastle-manageren.

– Vi må være godt organiserte. Om ikke vil Liverpool finne hull i forsvaret vårt. Men vi har spillere som kan gjøre skade for Liverpool, og på overgangene kan vi være en skikkelig trussel for dem. Vi har en plan, og vi skal reise dit og forsøke å utføre den.

– Dette er en fin mulighet til å møte et av de beste lagene i landet, og se hvor vi står. Vi får se hvilken trussel vi kan være for dem. Det er slik vi må se på det. 

– Dette er en stor mulighet for oss. Vi skal ta vare på den første muligheten vi får, og det er borte mot Liverpool. Kveldskamp på Anfield garanterer for god stemning, og er en strålende begivenhet, men vi må spille opp mot vårt beste. Alle spillerne må prestere over deres vanlige nivå skal vi ha en sjanse til å få et positivt resultat.

Newcastle klarte 1-1 på Anfield i fjor.

Bekreftet at Leyland er klar for Newcastle

Howe bekreftet ellers at Newcastle har sikret seg et medlem av Jürgen Klopps stab, i Mark Leyland, som er både trener og kampanalytiker. 

– Mark har kommet til oss fra Liverpool. Jeg jobbet sammen med ham i Burnley tidligere. Han er en veldig fin fyr som kommer inn som trener og kampanalytiker. Han vil hjelpe oss med treningene.