«Alle andre enn Newcastle»

Styrtrike Newcastle kan møte massiv motbør på transfermarkedet i januar.

Telegraph skriver at de andre Premier League-klubbene kan komme til å selge spillere til «alle andre enn Newcastle» under transfervinduet i januar. De andre klubbene er bekymret for at pengene som pumpes inn i nordøst-klubben fra Saudi-Arabia skal få store negative konsekvenser for dem, og vil nekte å selge eller låne ut spillere til Newcastle i håp om at The Magpies skal rykke ned.

Dermed kan Newcastles nye manager, Eddie Howe, få en tøff utfordring når han skal forsøke å styrke stallen etter nyttår. Han rapporteres å være ute etter både Watfords Ismaila Sarr og Burnleys James Tarkowski. De har også vært linket til Tottenhams midtbanespiller Harry Winks, Manchester Uniteds Jesse Lingard og Chelseas Ross Barkley.

De andre Premier League-klubbene er i harnisk over den saudi-arabiske overtakelsen av Newcastle, og klubbene har til og med stemt gjennom et nytt regelverk som forhindrer de nye eierne å sikre seg lukrative kommersielle avtaler.

Overtakelsen har kommet kraftig i søkelyset grunnet Saudi-Arabias stadige brudd på menneskerettighetene, og de enorme pengesummene som staten forvalter. Nasjonens investeringsfond eier 80 prosent av Newcastle.

Eddie Howe ble bekreftet som klubbens nye manager på mandag. Han tar over et lag som ikke har vunnet en eneste ligakamp denne sesongen, og som er helt nede på 19. plass på Premier League-tabellen.

Første kamp med Howe på lørdag

På lørdag skal han lede Newcastle i sin første kamp, på hjemmebane mot Brentford. 

Howe planlegger å hente inn spillere med masse Premier League-erfaring i januar, enten på lån eller på permanente overganger, men ifølge Telegraph vil deres rivaler nekte å gjøre forretninger med nordøst-klubben.

Nedrykk til Championship vil utvilsomt forsinke Newcastles planer om å bli en ny stormakt i engelsk fotball. Dersom Premier League-klubbene nekter å selge dem spillere, kan Newcastle komme til å titte utenlands etter spillere med Premier League-erfaring, som for eksempel Kieran Tripper i Atletico Madrid.

Newcastle skal i tillegg til Brentford også møte Arsenal, Leicester, Liverpool, Manchester City og Manchester United før transfervinduet åpner i januar.