Vaksinepass og ansiktsmaske blir påbudt

Spredningen av omikron-varianten av koronaviruset fører til at Liverpool FC endrer inngangsreglementet på Anfield fra og med Newcastle-kampen.

Den britiske regjeringens såkalte Plan B har resultert i at Liverpool FC har innført nye regler i forbindelse med kampene på Anfield.

Må ha maske

I korte trekk må alle supportere over 18 år fremlegge vaksinepass, og det vil bli stikkprøver ved inngangen for å kontrollere at fansen har dette. Supportere som ikke kan fremlegge vaksinepass vil bli nektet inngang til stadion.

Alle som skal inn på stadion må også ha ansiktsmasker innendørs og når man forflytter seg inne på stadion, men man trenger ikke å ha masken på når man sitter i setet sitt. 

Dersom du har kjøpt billett til en kamp på Anfield og du samtidig har mottatt en mail med et skjema der klubben ber om fullstendige helseopplysninger, så må du fylle ut og sende inn det skjemaet senest fire timer før avspark. 

Du må ha vaksinepass som dokumenterer at du har hatt minst to vaksinedoser (og en tredje dose om du har fått dette). Du må også ha bekreftelse på negativ PCR-test eller negativ hurtigtest fra NHS, eventuelt bekreftelse på at du er frisk igjen etter å ha hatt COVID. 

Klubben godkjenner EU sitt digitale vaksinepass, vaksinepass-brev for dem som har fått to doser, og negativ Covidtest-mail eller tekstmelding.

Unntak for barn

– Vi oppfordrer alle til å vaksinere seg. Dermed kan alle være trygge, og vi kan fortsette å ha fans på kampene. Jeg vil be alle som skal på kamp om å ta en hurtigtest like før de reiser til Anfield, uttaler Matt Ashton, som er helsedirektør i byrådet i Liverpool.

Barn under 18 år unntas fra reglene, og vil ikke bli bedt om å delta i denne ordningen.