Krav om vaksinepass fra og med Newcastle-kampen

Den britiske regjeringen har lagt fram sine såkalte Plan B-regler for England etter den kraftige spredningen av Omikron-varianten av koronaviruset.

For norske Liverpool-supportere som har tenkt seg over på helgens kamp mot Aston Villa blir det ingen endringer annet enn munnbind-påbud nesten over alt.

Men fra og med Liverpools hjemmkamp mot Newcastle torsdag 16. desember blir det krav om vaksinepass for å komme inn på Anfield dersom parlamentet godkjenner regjeringens planer, noe de høyst sannsylig vil gjøre.

Som en følge av dette har Liverpool utsatt sitt siste billettsalg til Newcastle-kampen.

Du kan lese mer om Plan B-reglene hos BBC.

Premier League skal ha hatt samtaler med regjeringen onsdag for å søke klarhet i reglene, og hva som kreves av klubbene under regjeringens såkalte plan B, som vil bli annonsert i forbindelse med at den nye Omicron-varianten av viruset spres i rekordfart på balløya.

Noen klubber og arenaer som benytter elektroniske billetter kan la fans knytte sitt vaksinepass opp mot kampbilletten, noe som i så fall vil forenkle prosessen mye. 

Premier League-klubbene har vært forberedt på et scenario som dette hele sesongen, og enkelte klubber har hatt prøveordninger der fans er blitt bedt om å ta med seg sine vaksinepass, bevis på immunitet eller bevis på negativ test, og hvor ham har hatt stikkprøver. 

– Vi har planlagt for et slikt scenario, og er godt forberedt, sier en kilde i Premier League til The Times.

Redusert kapasitet kan bli neste steg

The Times  skriver at redusert kapasitet med ordninger for sosial distansering nesten sikkert vil bli neste steg dersom regjeringen ønsker å innføre enda strengere krav.

Et slikt tiltak vil møte kraftig motbør hos klubbene, som allerede har tapt milliarder av pund de siste par årene som en følge av pandemien.

Dersom redusert kapasitet på arenaene blir en realitet, er det flere måter å gjøre dette på. Siste Premier League-runde i fjor gikk for eksempel med inntil 10 000 fans på tribunene, eller maksimum 25 prosent av stadionkapasiteten.