Salah avslører hvordan klubben reagerte på at han ble koronasmittet under brorens bryllup

Mohamed Salah testet positivt for Covid-19 under landslagsoppdrag i fjor, og nå oppfordrer han alle til å ta koronavaksinen.

I et intervju med den egyptiske TV-stasjonen MBC Masr TV har Mohamed Salah fortalt hvordan Liverpool FC reagerte på at han testet positivt for koronaviruset i november i fjor, etter å ha vært på en bryllupsfest i Egypt.

Liverpools store stjerne måtte stå over en Premier League-kamp som følge av at han ble koronasmittet. 

I Egypt ble Salah filmet mens han deltok på brorens bryllup, hvor han ikke holdt reglene for sosial distansering på den tiden. 

På en pressekonferanse like etter at Salah hadde testet positivt, sa manager Jürgen Klopp at Liverpool ville håndtere denne saken internt. Nå avslører Salah selv hva klubben hadde å si til ham om saken.

– De påpekte at jeg fikk smitten på et bryllup, men de tok med i vurderingen at det var min brors bryllup, og han gifter seg ikke hver dag. Jeg håper i alle fall at han ikke gifter seg hver dag, spøker Salah i intervjuet med den egyptiske TV-stasjonen.

– Klubben gjorde det ikke til noe problem. De kommenterte ikke saken ut over dette. Dette ble holdt innenfor klubbens vegger, så jeg vil ikke snakke mer om hva som ble sagt. Men det var ikke noen katastrofe. 

Føler det var riktig å ta vaksinen

Salah bekrefter i intervjuet at han siden har latt seg vaksinere mot viruset, noe han føler var riktig avgjørelse.

– Anbefalingene om å la seg vaksinere tas av leger som har jobbet og studert medisin i årevis. Dersom jeg hadde hevdet at det er feil å vaksinere seg, ville det vært akkurat det samme som en tilfeldig person på gata hadde sagt til meg at jeg skulle ha sentret ballen hit isteden for dit. Legene sier dette er fornuftig, og verdens helseorganisasjon sier det er fornuftig, og vi må følge rådene de gir. Det er mitt syn på saken.

Så sent som i oktober bekreftet Jürgen Klopp at nesten alle i Liverpool-troppen var vaksinerte.

– 99% av våre spillere er vaksinerte. Jeg trengte ikke å overbevise dem. For spillerne var dette en naturlig avgjørelse å ta. 

– Jeg kan ikke huske at jeg har snakket med en spiller en-til-en om dette, og forklart hvorfor de bør la seg vaksinere, for jeg er ingen lege. Jeg kommer til å gi råd, slik jeg gjør i mange situasjoner, om det blir nødvendig.