– Som person er han en av de beste jeg har møtt

Kostas Tsimikas har blitt veldig god venn med Mohamed Salah.

Da Dejan Lovren dro til Zenit i fjor forsvant ikke bare en midtstopper, men også en av Mohamed Salahs beste venner i Liverpool-troppen. Men det tok ikke lang tid før egypteren fant seg en ny bestekamerat i troppen. 

I løpet av forrige sesong utviklet han og greske Kostas Tsimikas et stadig nærmere vennskap, og på mandagens pressekonferanse ble Tsimikas spurt om forholdet mellom de to.

– Mo er en av mine beste venner her. Han var der for å hjelpe meg i starten, sa Tsimikas, som ikke sparte på noe da han ble spurt om hvordan Salah er som venn. 

– Sm person er han en av de beste jeg har møtt. Han har hjulpet meg til å bli en bedre spiller, og vi har tilbrakt mye tid sammen, sier grekeren, som la til at han også ser på Salah som verdens beste spiller for øyeblikket.

Har lært mye

Tsimikas har fått en opptur denne høsten etter en tøff debutsesong der koronasmitte og skader ødela mye. I høst har han vist seg frem i flere kamper, og tidvis har han klart å gi Andy Robertson kamp om venstrebackplassen i laget.

– Jeg har utviklet meg mye som spiller. Sjefen har hjulpet meg mye, også i fjor da jeg var skadet eller da jeg hadde Covid. Det var vanskelig for meg, men jeg brukte tiden til å lære hva Jürgen ønsker av meg, og i tillegg studerte jeg Robbo. Jeg har fremdeles mye jeg kan forbedre, sa han.

Venstrebacken er klar på at spillestilen til Klopp tar tid å lære seg, men at han hele veien har hatt manageren ved sin side som en god støttespiller. 

– Han har alltid vært der for meg, og det er jeg veldig takknemlig for, sa Tsimikas til pressen.

Drøm i oppfyllelse

Favorittøyeblikket så langt var kanskje Premier League-kampen mot Burnley i august, da 25-åringen endelig fikk spille foran et fullsatt Anfield. Men på spørsmål om hva som er hans beste kamp så langt, har ikke Tsmikas noe konkret svar.

– Jeg liker alle kampene jeg spiller. Når du spiller for dette laget med publikum i ryggen, er det umulig ikke å gi alt man har. Jeg vil nyte hver kamp jeg spiller. 

– Det var en drøm å komme til Liverpool og jeg trives godt. Jeg har mye å jobbe med og det skal jeg prøve å gjøre hver gang jeg får sjansen, sa han.