To nye spillere på AC Milans lange skadeliste

Det er et skadeskutt AC Milan som tar imot Liverpool i kveld.

Skadelisten til AC Milan var lang allerede før helgens seier mot Salernitana i Serie A, og heller ikke i 2-0-seieren klarte de å komme seg fra det uten nye skader. 

De unge angrepsspillerne Rafael Leao og Pietro Pellegri måtte begge byttes ut i løpet av kampen, og duoen er nå uaktuell til kampen mot Liverpool på San Siro i kveld. 

Det bekreftet manager Stefano Pioli på mandagens pressekonferanse, og skadelisten skaper hodebry foran det som er en ekstremt viktig kamp for italienerne. 

Prøver å unngå skadene

Fra før er ytterligere seks spillere ute med skade, der den viktigste er midtstopper Simon Kjær, som har pådratt seg en kneskade som vil holde han ute i et halvt år. Høyreback Davide Calabria er også savnet, mens Ante Rebic, som scoret på Anfield, også er ute. Olivier Giroud og Samu Castillejo er de øvrige førstelagsspillerne som er skadet, i tillegg til reservekeeper Alessandro Plizzari. 

Flere av spillerne er ute med muskelskader, og Pioli fikk mandag spørsmål om han er bekymret for at så mange spillere blir skadet. 

– Vi jobber hardt med det. En grunn kan være at vi spiller så mange kamper. Vi gjør alt vi kan for å beskytte spillerne, og jeg roterer enda mer på laget enn jeg gjorde i fjor. Nå må vi bite tennene sammen og hente så mange poeng som mulig før jul, sa Pioli. 

For Liverpools del er det nå kun Harvey Elliott, Curtis Jones og Roberto Firmino som er ute med skade, mens James Milner er suspendert. Joe Gomez og Naby Keita har reist til Milano og kan få sine første minutter på banen på over en måned. 

Kveldens kamp er langt viktigere for AC Milan enn den er for Liverpool. Med seier vil de ha en god mulighet til å ta seg til åttendedelsfinalen, eller i det minste en plass i Europa League-sluttspillet.