AC Milan klatret til tabelltopp i helgen

Italienerne har vunnet tre av sine siste fire kamper.

Scoringer fra Franck Kessié og Alexis Saelemaekers sørget for at AC Milan i helgen vant 2-0 over bunnlaget Salernitana og dermed inntok tabelltoppen i Serie A. Det klarte de fordi Napoli tapte hjemme mot Atalanta. 

Det var AC Milans tredje seier på de fire siste kampene. I midtuken slo de Genoa 3-0 på bortebane etter to scoringer av Junior Messias og én scoring av 40 år gamle Zlatan Ibrahimovic. Svensken ble hvilt i helgens kamp og vil nok være med fra start når Liverpool kommer på besøk tirsdag. 

Alt å spille for

I Champions League-kampen har Milan alt å spille for. Liverpool er på sin side hele ti poeng foran Porto og har sikret gruppeseieren i gruppe B for lenge siden. Det er ventet at Jürgen Klopp kommer til å rotere mye på laget etter å ha startet med de samme elleve både mot Everton onsdag og Wolves lørdag. 

AC Milan er nummer tre i gruppen med fire poeng. Porto er nummer to med fem poeng, mens Atletico ligger sist, bak Milan på målforskjell. 

Porto og Atletico møtes i Portugal tirsdag kveld, noe som gjør at Milan med seier vil være sikret minst tredjeplass og en billett til Europa League. De kan også ta andreplassen dersom de vinner samtidig som Porto avgir poeng. 

Viktige spillere ute

I helgens kamp mot Salernitana måtte manager Stefano Pioli klare seg uten mange sentrale spillere. Høyreback Davide Calabria har slitt med en leggskade i snart en måned. 

Midtbanespiller Samu Castillejo har vært skadet i låret siden midten av oktober, mens veteranspiss Olivier Giroud ikke har spilt siden borteseieren mot Atletico Madrid for tre uker siden. 

Ante Rebic, som scoret på Anfield da Liverpool vant 3-2 i den første gruppespillkampen, har vært skadet i flere uker, og i forrige uke ble det klart at den viktige midtstopperen Simon Kjær kommer til å være ute i et halvt år med en kneskade. 

Men heldigvis for Pioli har han en bred tropp å velge fra. I helgen stilte de med følgende lag (4-2-3-1): 

Maignan - Florenzi, Tomori, Romagnoli, Hernandez (Toure fra 62) - Bakayoko (Bennacer fra 46), Kessié (Tonali fra 79) - Saelemakers, Diaz, Leao (Messias fra 46) - Pellegri (Krunic fra 15).