Brasilianeren leverte kjøleskap og spilte på bedriftsnivå for seks år siden. Onsdag kveld scoret han målet som gjør at alle nå kan gå videre fra «dødens gruppe»

Om to uker får Liverpool et møte med Junior Messias – en spiller med en litt annerledes bakgrunn.

Det er lov å ikke ha hørt om Junior Messias på AC Milan før han ble matchvinner med sin sene heading på Wanda Metropolitano onsdag kveld.

Scoringen gjør at AC Milans håp om avansement fra «dødens gruppe» lever. Liverpool er helt suverene i gruppe B – med fem av fem seire, 15 poeng – og 10 poeng ned til Porto. Etter portugiserne følger Atletico Madrid og AC Milan med ett poeng hver, før den sjette og siste kampen skal spilles om to uker.

Da skal Liverpool til San Siro for første gang siden 2008, da Fernando Torres i sitt livs form stilnet Inter-supporterne og de røde vant 1-0.

Spilte bedriftsfotball

Manchester Citys prestasjon hjemme mot Paris Saint-Germain og Thiago Alcantaras fantastiske skudd har vært to store «snakkiser» etter onsdagens kamper, men det har også Junior Messias vært.

Han kom fra akademiet til Cruzeiro i hjemlandet Brasil, men ga opp håpet om proffkontrakt som 20-åring med kone og barn. Da ble han med sin bror, og emigrerte til Italia, skriver Gabriele Marcotti i ESPN

HEADINGEN: Junior Messias scoret 1-0-målet som gjorde at alle kan gå videre fra gruppe B.

HEADINGEN: Junior Messias scoret 1-0-målet som gjorde at alle kan gå videre fra gruppe B.


Der fikk han seg en jobb på byggeplasser, med å polere murstein, mens han hadde en ekstrajobb med å levere kjøkkenutstyr som kjøleskap. Han var papirløs, men skal ha gjort comeback i bedriftsfotballen i Torino sammen med andre innvandrere fra Peru.

Da han fikk papirene i orden, signerte han for Casale på nivå fem i 2015 som 24-åring. Han tok så steget til Chieri på nivå fire, Gozzano i Serie C – før han kom seg til Serie B-klubben Crotone før 2019/20-sesongen. Der rykket han opp, og spilte sin første sesong i Serie A forrige sesong, og scoret ni mål.

Denne sesongen er han utlånt til AC Milan, med opsjon på å gjøre overgangen permanent.

Skal møte Liverpool

30-åringen fikk sin debut for Milan i oktober, og har spilt to kamper i Serie A. Begge som innbytter.

Innbytter var han også på Wanda Metropolitano på onsdag kveld, da han kom inn de siste 25 minuttene for Rade Krunic, da Stefano Pioli gjorde fire bytter. Samtidig kom Zlatan Ibrahimovic inn.

Men det var Messias som ble den store helten i det 87. minutt. Franck Kessie gjorde et flott forarbeid, og fekk lagt inn foran mål, der Messias stanget inn kampens eneste scoring.

Det betyr at AC Milan har alt å spille for når Liverpool kommer til Milano 7. desember. Nå lever i høyeste grad håpet for Milan om Europa League til våren – og dersom Porto og AC Milan spiller uavgjort vil de ta seg videre som gruppetoer til åttendedelsfinalen i Champions League ved å slå Jürgen Klopps lag.