Ber statsministeren halvere karantenetiden

Noen av Premier Leagues største utlenlandske stjerner har kommet med en henstilling til den britiske statsministeren Boris Johnson, der de ber ham om å halvere karantenetiden når de kommer tilbake fra røde land.

7. okt 2021 kl 17.19Einar Kvande

Alisson Becker er blant spillerne som ikke er fornøyd med at han må sitte ti dager i hotellkarantene ved retur til Storbritannia etter landskampene i Sør-Amerika denne og neste uke.

Liverpool-keeperen synes ikke det er noen gode grunner til at han skal holdes adskilt fra sin familie så lenge når han kommer hjem igjen fra landslagsspill.

Nå har han og en rekke andre Premier League-stjerner kontaktet statsminister Boris Johnson for å få ham til å halvere karantenetiden.

I et brev ført i pennen av Maheta Molango i spillernes fagforening PFA, signert av spillerne det gjelder, blir statsministeren oppfordret til å vurdere saken på nytt, og redusere antall dager i karantene for spillerne fra ti til fem dager. Det melder Telegraph.

Spillerne som er fullvaksinert kan trene og spille kamper når de returnerer til Storbritannia, men de får altså ikke dra hjem til sine familier. 

I brevet poengteres det at landskamp-perioder kan vare opp til 15 dager, og det fører til en umulig situasjon for spillere som reiser til røde land om de skal sitte 10 dager i hotellkarantene etterpå. Da vil de bli holdt borte fra sine familier i inntil 25 dager. Dette kan føre til at spillerne blir borte fra sine familier i inntil 100 dager før utgangen av 2022. 

På bakgrunn av dette foreslås det en hotellkarantene på fem dager ved retur til Storbritannia fra landskamper.