Trolig går Spurs-kampen som planlagt. På mandag er det satt opp møte om situasjonen

Enkelte Premier League-klubber ønsker å stenge ned for en kortere periode.

Det er store smitteutbrudd i flere klubber, og denne helgen er fem av ti kamper allerede avlyst. Det har gjort at flere Premier League-klubber ønsker å stenge ned for en kort periode for å få kontroll på koronasituasjonen. Totalt åtte kamper er så langt utsatt denne uken. Tre av ti i midtuken, og fem til helgen.

Det er satt opp et møte på mandag mellom Premier League-klubbene, rapporterer The Times. Der vil flere klubber argumentere for at en må gjøre noe før juleprogrammet. 

Premier League er innstilt på å holde seg til programmet, men vil settes under press av klubber som er hardt rammet av viruset. Manchester United skal kun ha sju førstelagsspillere tilgjengelig for øyeblikket.

Det at møtet er satt opp på mandag – i tillegg til at Tottenham har vært tilbake i trening siden tirsdag etter at de åpnet treningsfeltet sitt igjen, gjør at vi må anta at helgens kamp går som planlagt dersom det ikke kommer et større smitteutbrudd hos noen av klubbene. Det er det selvsagt fare for, etter at Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones testet positivt på torsdag.

Klopp er skeptisk

Jürgen Klopp måtte svare på spørsmål om situasjonen og muligheten for en pause etter kampen mot Newcastle. Han er klar på at han ikke sitter på svarene, men er skeptisk til en kortvarig pause.

– Om vi bør stoppe ligaen har jeg egentlig ikke noe svar for. Dersom du tar pause i to uker, og kommer tilbake, så vet jeg ikke hva vi skal gjøre, sier Liverpool-manageren ifølge The Times.

– Jeg så Evertons lagoppstilling, og kjente ikke til halvparten av spillerne.

– Det å stoppe ligaen er trolig ikke de riktige, men med den terminlisten vi har må vi være mer fleksible. Vi har tre spillere ute på grunn av Covid. Så har vi kamp 26. og 28. desember, og dersom du kun har 13 spillere tilgjengelig da så er det ikke mulig. Det er mange spørsmål vi må finne svar for, men jeg har ikke løsningene, sier Liverpools manager.

Han vil trolig måtte snakke mer om dette når han har pressekonferanse før Tottenham-kampen kl. 13.30.