Ingen av de som testet positivt har symptomer. Klopp tror smittetallet kan stige

Tre førstelagsspillere testet positivt for koronaviruset på torsdag.

Litt over en time før kampstart mot Newcastle torsdag kveld kom meldingen om at Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones hadde testet positivt for koronaviruset.

Premier League-spillerne må nå ta en hurtigtest hver dag, i tillegg til en PCR-test to ganger i uken, og det var på hurtigtest det slo positivt ut hos trioen.

Resten av spillerne og støtteapparatet ble så testet igjen, uten at flere testet positivt, men de tre spillerne isolerer seg i vente på svar fra PCR-testen. Jürgen Klopp håper at disse testene kan vise seg å være negative, men tror det er mer sannsynlig at tallet vil stige – som i en rekke andre Premier League-klubber denne uken.

– Vi håper. Det er en vanskelig situasjon for oss og for hele verden. Vi våknet opp i morges og hadde tre positive saker, sa Klopp ifølge Liverpool Echo etter seieren over Newcastle. 

Planen var at van Dijk og Fabinho skulle starte

Klopp forteller om hvordan det skjedde torsdag morgen.

– På treningsfeltet gjør vi det slik nå at vi tar en hurtigtest, går tilbake til bilene, og venter på resultatene før vi går inn. Denne gang hadde vi tre positive tester, og det er ikke noe kult. Vi venter på bekreftelsen, og det er fortsatt mulig at det var falske positive prøver, men vi kunne ikke vente på det med tanke på kampen, sier manageren.

– Vi måtte ta avgjørelser, og sende guttene hjem. Vi hadde tre spillere ute, og to av dem skulle ha startet, men det var så klart ikke grunn til å avlyse kampen. Vi har ikke en gang bedt om at kampen skulle utsettes, men vi vil se hvordan det utvikler seg.

SKULLE STARTET: Fabinho og Virgil van Dijk skulle startet kampen mot Newcastle.

SKULLE STARTET: Fabinho og Virgil van Dijk skulle startet kampen mot Newcastle.

Manageren frykter at tallet kan stige.

– Viruset har vært rundt oss så lenge nå at det ikke er så sannsynlig at det kun vil bli tre tilfeller, for guttene har ikke så mye fritid til å gå noen steder. Alle er fullvaksinert, og to av dem har fått den tredje dosen. Vi må se hvordan det går.

Uten symptomer

Klopp forteller at de tre spillerne så langt ikke har kjent på noen sykdomssymptomer.

– Forhåpentligvis vil guttene komme gjennom det uten noen symptomer. De har ikke hatt det til nå, og de var mer overrasket enn oss. Det er noe vi må akseptere, sier han.

– Forhåpentligvis er de raskt tilbake igjen. De har tatt en PCR-test, og vi ventet på resultatene, men kampen kom for tidlig. Slik er saken, sier han.

Dersom det ikke viser seg at PCR-prøvene er negative, vil de tre spillerne helt sikkert miste kampen mot Tottenham på søndag, dersom den går som planlagt. De røde har også en ligacupkamp mot Leicester på Anfield neste onsdag.

Klopp holder sin pressekonferanse før Tottenham-kampen kl. 13.30 i dag, og vil trolig ha flere svar da.

La ut medling på sosiale medier

Van Dijk postet en melding på sin Instagram-story natt til fredag etter at Liverpool hadde vunnet kampen torsdag kveld.

«Godt jobbet gutter! Det er frustrerende å ha testet positivt før kampen, men jeg vil være tilbake sterk og klar så snart som mulig. Hold dere trygge, alle sammen» skrev nederlenderen.