– Det er bra Mike Dean er rask til fots, så han kom seg unna

Jürgen Klopp var meget fornøyd med resultatet mot Newcastle.

Liverpool og Manchester City har fått en liten luke på toppen av tabellen, etter at de to lagene vant sine kamper i denne midtuken mens Chelsea avga poeng hjemme mot Everton.

De røde har nå tre poeng ned til Thomas Tuchels lag, og ett poeng opp til Manchester City.

Etter 3-1-seieren mot Newcastle handlet det meste om Trent Alexander-Arnolds suser fra distanse.

– Jeg sa til Trent at det var den beste langpasningen han spilte i dag. Det var fantastisk, et utrolig mål. Skuddteknikken hans er på et helt annet nivå, sa Jürgen Klopp til BT Sport etter kampen.

– Det viktigste i kamper som denne er å forbli positiv, fortsette å tenke offensivt i slike øyeblikk, og bare ta sjansen. Det gjorde han i det øyeblikket, og utfallet… Takk Gud for at Mike Dean er rask til fots så han kunne komme seg unna. Et flott mål.

Brukte Bournemouth i forberedelsene

Eddie Howe har tatt over som Newcastle-manager, og fikk nylig sin første seier med sin nye klubb. Howe ble brukt i Liverpools forberedelser.

– Jeg vil si det var riktig resultat i kveld. Vi brukte faktisk Bournemouth mer enn Newcastle i forberedelsene våre til denne kampen da vi analyserte. Sist Eddie (Howe) var her var han med Bournemouth. Vi vant 2-1, etter å ha kommet under 0-1 tidlig, sier Klopp.

Det var den siste ligakampen sist Premier League måtte ta en pause på grunn av koronapandemien.

– Vi måtte jage i den kampen, mot 5-4-1, så vi forventet noe lignende. De gjorde livet tøft for oss, men det er en jobb som må gjøres. Da vi lå under endret humøret seg litt, og de fikk mer selvtillit, mens vi forhastet oss i perioder. Det var ikke som at vi hadde 15-16 klare sjanser, men vi scoret noen veldig flotte mål.

– Jeg er veldig fornøyd. I denne perioden av året må vi komme oss gjennom disse kampene, så jeg er veldig fornøyd, sier han.

Newcastle var veldig opprørt over Diogo Jotas 1-1-mål, og at Liverpool spilte videre da to Newcastle-forsvarere lå nede etter en dødball.

– Jeg har ikke sett det igjen, men jeg har hørt om det. Jeg var i et rom her der Eddie ga et intervju, og han var ikke fornøyd med situasjonen. Jeg har ikke sett det igjen. Begge kom seg opp senere. Jeg sier ikke at det skjedde her, men ganske ofte legger spillere seg ned når de taper en duell. Jeg så det ikke, og om de kolliderte med hodene sine. Assistenten på min side sa at alt gikk fint, sier Klopp.

Allerede fredag kl. 13.30 skal Klopp igjen møte pressen. Da for å snakke om Tottenham-kampen, som foreløpig er én av fem kamper som ikke er avlyst denne helgen. Den kampen skal spilles på søndag.