Tre Liverpool-spillere har testet positivt. Klopp har uttalt seg

Den nye smittebølgen treffer også Liverpool.

Det er et stort koronautbrudd i Premier League, og nå har også smitten kommet til Liverpool. Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones har testet positivt, og er ikke med i kveldens kamp mot Newcastle.

Liverpool FC bekrefter smitteutbruddet i en pressemelding.

De tre Liverpool-spillerne er nå i isolasjon. Resten av klubbens spillere og støtteapparat ble testet på torsdag, uten at det kom flere positive prøver.

Neil Jones i Goal.com rapporterer at de tre nå venter på svarene etter PCR-tester. Det var altså trolig på hurtigtester de da testet positivt før kveldens kamp.

Mener alle kampene bør bli utsatt

Etter dagens nyheter, har fem av ti kamper til helgen blitt utsatt.

Lørdag spilles Aston Villa - Burnley og Leeds - Arsenal, og søndag er det Wolves - Chelsea, Newcastle - Manchester City og Tottenham - Liverpool. Tottenham har ikke spilt kamp siden 5. desember, og har én kamp i Europa Conference League og to kamper i Premier League som trenger ny dato. Det er Liverpools motstander på søndag.

Jürgen Klopp ble spurt om situasjonen da han ankom Anfield før kveldens kamp mot Newcastle.

– Jeg mener alle kampene i helgen bør utsettes, sa manageren ifølge Matt Critchley i Bein Sport.

I et intervju vist på TV 2 sa han mer om sine tilfeller:

– Vi fant ut av det i morges. Det er et slag, det er klart, men slik er situasjonen vi er inne i. 

– Vi var ikke glade da vi fikk nyhetene, men vi må reagere og vi reagerte. På et tidspunkt må vi gjøre det klart hva reglene er, men med tre spillere ute med denne stallen ville vi ikke ha bedt om å utsette fotballkampen. Vi vet ikke noe om noen andre klubber. Newcastle visste ikke om vi hadde noen positive, og vi vet ikke om de hadde positive. Vi trenger ikke å navngi spillerne, men å få en samtale ville hjelpe. For oss for øyeblikket, tenkte vi ikke på å utsette. 

Chelsea-manager Thomas Tuchel snakket med media før Chelseas hjemmekamp mot Everton i kveld. Der bekreftet at han fire nye smittetilfeller, med Romelu Lukaku, Timo Werner, Callum Hudson-Odoi og Ben Chilwell som alle har testet positivt. I tillegg skal Kai Havertz føle seg uvel og vente på resultat.

Liverpool - Newcastle spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium