Dette skriver avisene: «Dømmingen holder ikke samme høye nivå som fotballen»

Dette var en kamp som viste hvorfor Premier League regnes som det ypperste produktet, men dessverre holdt ikke dommerne samme standard gjennom oppgjøret.

Skribentene er samstemte om at dette var en fantastisk fotballkamp og reklame for engelsk toppserie. Dessverre ble oppgjøret også preget av mannen, eller skal vi si mennene, i sort. Vant eller tapte Liverpool et poeng i London?

«Raste mot dommeravgjørelser»

«Jürgen Klopp raser mot dommer og to feilaktige avgjørelser etter uavgjort», skriver Andy Hunter i The Guardian. «Jürgen Klopp sa Harry Kane skulle ha vært utvist for en takling som kunne ha brekt Andy Robertsons bein, og Liverpool skulle senere ha fått tildelt et straffespark, mens han raste mot dommer Paul Tierneys håndtering av det spennende 2-2 mot Tottenham.»

«Liverpools trener konfronterte Tierney på banen etter kampen og ble fanget på kamera mens han skrek: Jeg har ikke problemer med noen andre dommere, det er bare deg. Du har aldri spilt fotball. Klopps sinne var sentrert rundt Tierneys avgjørelse om å kun gi Kane gult for en farlig takling på Robertson, og avslaget fra VAR-dommer Chris Kavanagh om å vurdere mulig rødt kort.»

IKKE HELT ENIG: Tottenhams trener så naturligvis enkelte av situasjonene litt annerledes enn det Jürgen Klopp gjorde.

IKKE HELT ENIG: Tottenhams trener så naturligvis enkelte av situasjonene litt annerledes enn det Jürgen Klopp gjorde.

«At dommeren avviste ønsket om straffe da Emerson stormet inn i Diogo Jota var et annet sårt punkt.».

Avgjørelser fra mennene i sort stjal dessverre mye av fokuset. «’Resultatet er fint, men kampen ville ha vært en helt annet med to avgjørelser i første omgang’, sa Klopp, som nå må se laget sitt henge tre poeng etter Manchester City, etter deres 4-0 over Newcastle.»

Når det gjaldt akkurat Harry Kane kom Jürgen Klopp med sin egen teori. «Han la frem muligheten for at Kanes status som kaptein for England gav han litt ekstra nåde fra dommerne.»

«Tottenhams hovedtrener Antonio Conte derimot, insisterte på at det var feil å skylde på dommeren etter en intens forestilling, men stilte spørsmål ved avgjørelsen om å la Liverpools andre mål stå, etter en hands i oppbyggingen fra Mohamed Salah.»

«En dårlig dag på kontoret»

I The Guardians blogg med «10 talking points» fra helga er Tottenham-Liverpool første punkt på lista over samtaleemner. 

«Jürgen Klopp brukte store deler av den spennende uavgjortkampen mot Tottenham til å skumme over av sinne med noen av dommeravgjørelsene. Hans sinne var mer enn på sin plass. Vi kan alle ha dårlige dager på kontoret, men enkelte elementer ved Paul Tierneys forestilling var uforståelige.»

HOT ROBBO: Andy Robertson har vært i kjempeform den siste perioden, men nå venter tre kampers karantene for venstrebacken.

HOT ROBBO: Andy Robertson har vært i kjempeform den siste perioden, men nå venter tre kampers karantene for venstrebacken.

«Dommerne har en tøff jobb og Tierney skulle ha fått bedre støtte fra VAR, men det å være konsekvent og å bruke sunn fornuft, var ikke å se på London Stadium på søndag.»

«Lista for røde kort endret seg i løpet av kampen»

«VAR var inkonsekvent med Andrew Robertson og Harry Kane. Lista for røde kort endret seg i løpet av kampen», skriver Peter Walton i The Times. «Reglene er strenge når en spiller kommer inn som det Kane gjorde. Uansett om det er foran, fra siden eller bakfra, en takling som det har alltid en risiko for et rødt kort. Spesielt når kontakten skjer over ankelen.»

«I likhet med dommerne på banen, video-assistentene bør jobbe for å være konsekvente i regelbruken gjennom kampen, derfor er jeg forvirret over hvorfor VAR sendte Tierney til sidelinja kun for Robertson-hendelsen.»

«Handsregelen ble endret denne sesongen slik at hvis ballen tilfeldigvis treffer armen i oppbyggingen til et mål, da er det intet regelbrudd. Salah er ikke målscoreren og det er ingen tegn på at det var en bevisst handling for å kontrollere ballen med hånda, målet står korrekt.»

TOTTENHAMS DUO VÅKNET TIL LIV: De hvites angrepsvåpen Harry Kane og Heung-min Son så bedre ut enn på lenge.

TOTTENHAMS DUO VÅKNET TIL LIV: De hvites angrepsvåpen Harry Kane og Heung-min Son så bedre ut enn på lenge.

«Ikoniske duoer definerer nervepirrende møte»

«Liverpool og Tottenhams ikoniske duoer definerer nerveprirrende Premier League-møte, skriver Jamie Braidwood i The Independent. «En nøkkelkamp mellom Liverpools Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson, og Tottenhams Harry Kane og Son Heung-min definerte dagen.»

«Midt i de kaotiske restene av Tottenhams nerveprirrende uavgjort med Liverpool, to glimt av normalitet kunne bli sett i motsatt ende på lerretet. Det ene, et vertikalt glimt av hvitt, med Harry Kane og Son Heung-mins partnerskap tilbake til liv for første gang under Antonio Conte. Det andre, en rød diagonal fra høyre til venstre, kombinasjonen mellom Liverpools backer Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson.»

Ser man bort fra dømmingen, var dette en kamp med høy underholdningsverdi for produktet Premier League. «Begge duoene var avgjørende i en utmerket, gal fotballkamp - kanskje den beste så langt i sesongen. Det var hektisk, kaotisk, men også uperfekt og uregelmessig, med to lag fast bestemt på å angripe de hullene som var i motstanderlaget.»

Antonio Conte har fått sving på Tottenham etter at han overtok, og Liverpool var den største testen så langt. «På motsatt ende, Conte, som hadde sin første ordentlige prøve siden ansettelsen, hentet frem Inter Milan-spilleboka. Romelu Lukaku- og Lautaro Martinez-rollene var avgjørende for Inters tittel forrige sesong, og fikk frem det beste ut av Kane og Son sitt partnerskap. Det gav en påminnelse om at Spurs, når de har dagen, kan skape trøbbel for topplagene.»

«Vertene var fornøyde med å avvente og da de innså at det var rom å angripe motiverte det frontlinja. Morton slet med å håndtere ballene som spratt rart på midten, van Dijk var ikke der for å rydde opp, og Kane og Son slo til.»

«Dømmingen holder ikke samme høye nivå som fotballen»

«Tottenham og Liverpool med 10 mann spiller sesongens kamp i en forrykende uavgjortkamp med fire mål», skriver Jason Burt i The Telegraph. «Pakk den inn og vis den til enhver skeptiker som tviler på at Premier League er den mest spennende, nervepirrende, kaotiske og ja, kontroversielle ligaen i verden. Den eneste haken? Dømmingen holder ikke samme høye nivå som fotballen.»

SCORET IGJEN: Diogo Jota fortsetter å vise sin verdi for dette Liverpool-laget.

SCORET IGJEN: Diogo Jota fortsetter å vise sin verdi for dette Liverpool-laget.

«Det var torden og tabber, mål, sjanser, bommer, redninger, et rødt kort gitt og et som merkelig nok ikke ble delt ut, straffer som skulle blitt gitt og som ikke ble det, inkonsekvent og intensitet, og ved sluttsignalet, et uavgjort resultat.»

«Et poeng vunnet»

«Det kan ta noe tid før det føles sånn, men kanskje, et sted i fremtiden, vil dette bli sett på som et poeng vunnet for Jürgen Klopp,» skriver Paul Gorst i Liverpool ECHO, som trekker frem hvor tynne Liverpool var sentralt uten Thiago Alcântara, Virgil van Dijk, Jordan Henderson, Fabinho, Curtis Jones og Harvey Elliott. «Uavgjot mot et Spurs som helt klart er revitalisert under Antonio Conte, på Tottenham Hotspur Stadium, bør etter hvert føles som grei uttelling.»

«Liverpool-sjefen vil trenge en stille periode for å fordype seg før han når den konklusjonen, etter det som helt klart var sesongens kamp så langt.»

«Det triste var at selv med slike høye doser Premier League-drama, var det en kamp som ble skjemmet av inkonsekvent dømming, og som Klopps lag fort kunne ha tap.»