Diogo Jota om covid-situasjonen i Premier League:– Vi vet ikke om vi skal spille eller ikke

Portugiseren var delvis fornøyd med et poeng i en kamp hvor Liverpool manglet flere sentrale spillere.

Diogo Jota scoret sitt tiende ligamål for sesongen i helgen. Målet mot Tottenham sender portugiseren opp på en andreplass på toppscorerlisten i Premier League. Den eneste spilleren som ligger over han er lagkamerat Mohamed Salah.

En sliten Jota ble byttet ut i det 90. minutt. Portugiseren synes det var en veldig tøff og intens kamp.

– En hard kamp fra start til slutt. Det var mye som skjedde. Jeg synes at vi gjør en god førsteomgang, før de ble mer med i den andre. De hadde sine sjanser og vi hadde våre. Vi fikk et poeng og ser framover, sa Jota til liverpoolfc.com etter kampen.

SCORET IGJEN: Diogo Jota åpnet målkontoen for Liverpool etter et innlegg fra Andy Robertson.

SCORET IGJEN: Diogo Jota åpnet målkontoen for Liverpool etter et innlegg fra Andy Robertson.

Ikke langt unna toppen

Liverpool var ikke fornøyde når Tottenham utlignet til 2-2, men Jota mener et poeng er greit slik kampen utviklet seg.

– Vi ville pushe for seieren, men etter vi ble 10 mann ville vi redde det ene poenget. At vi klarte det er vi fornøyde med, sa portugiseren.

Liverpool ligger nå tre poeng bak Manchester City, som ligger på tabelltoppen. Pep Guardiolas mannskap har vunnet åtte kamper på rad i Premier League og er i fantastisk form. Liverpools målmaskin er brukbart fornøyd med hvor de røde ligger inn mot juleperioden.

– Det kunne vært bedre og det kunne vært verre. Jeg tror vi er tre poeng unna førsteplassen nå og det er bare en kamp. Det er ikke perfekt, men det er ikke så gale heller, sa Jota.

En usikker juleperiode

I dag bestemte Premier League-klubbene seg for å fortsette med den oppsatte terminlisten. Det betyr at Jota og Liverpool i utgangspunktet skal spille fire kamper på tolv dager, men det er slett ikke sikkert at alt går som planlagt.

I helgen var seks av ti kamper utsatt på grunn av covid-utbrudd og det kan komme flere i ukene som kommer.

– Det er en ekstra faktor. Covid er tilbake igjen, noe som betyr endringer i siste liten, utsatte kamper og så videre. Vi vet ikke om vi skal spille eller ikke. Det er absolutt en ekstra faktor, men vi må håndtere det på best mulig vis, sa Jota.

Liverpool møter Leicester i ligacupen på onsdag. Kampen starter 20.45 og kan sees på Viasport 1.