Robertson og Alexander-Arnold roses etter Tottenham-kampen:– Jeg har aldri sett en så god back-duo i Premier League

Sky-ekspert og tidligere Manchester United-back Gary Neville er mektig imponert over nivået til Liverpools offensive backer.

Gary Neville er blitt et veldig kjent fjes i Premier League, og kanskje enda mer etter karrieren tok slutt i Manchester United. Vanligvis ser vi den tidligere engelske landslagsbacken i opphetede diskusjoner med Jamie Carragher om Manchester United og Liverpool, men ikke denne gangen.

Etter Tottenham-kampen fikk Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson masse ros fra litt uventet hold. Neville er nemlig ekstremt imponert over hva Liverpools backer har fått til de siste årene, og at de alltid leverer på et høyt nivå.

– Jeg tror ikke jeg har sett en back-duo i Premier League som er så gode som de to er, sa Neville etter kampen på Tottenham Hotspur Stadium.

SERVERER OG SCORER: Mot Tottenham la Trent Alexander-Arnold opp til Andy Robertson på 2-1 målet.

SERVERER OG SCORER: Mot Tottenham la Trent Alexander-Arnold opp til Andy Robertson på 2-1 målet.

Sammenlignes med legendarisk back-duo

Denne sesongen står duoen med tre mål og tretten målgivende i løpet av de første 18 Premier League-kampene. Det får Gary Neville til å slenge ut noen heftige sammenligninger.

– Du nevner dem i samme åndedrag som den aller beste back-duoen i historien, Roberto Carlos og Cafu på Brasil. De er eksepsjonelle og har en egen evne til å kombinere på en fantastisk måte på fotballbanen, sa engelskmannen.

Neville fikk også spørsmål om hvorfor de andre Premier League-lagene ikke klarer å få has på duoen. 

– For å starte med det enkleste, de er veldig gode. De leverer stabilt, med kvalitet og energi. Kombinerer du de tingene får du gode spillere. De er fantastisk å se på.

– Aldri sett lignende

I slutten av gårsdagens kamp pådro Robertson seg et direkte rødt kort etter en takling på Emerson Royal. Det betyr at skotten er ute i de tre neste kampene og vil dermed miste store deler av juleprogrammet. Da vil Trent Alexander-Arnold få mer ansvar i det offensive spillet, uten at det skal være et stort problem.

– Alexander-Arnold er fenomen når det kommer til pasningskvalitet og å skape sjanse i det offensive spillet. Det er noe jeg aldri før har sett fra en back, sa Neville.

Liverpools neste kamp er mot Leicester i ligacupen førstkommende onsdag. Kampen starter 20.45 og kan sees på Viasport 1.