Korona-trio ute av isolasjon før Boxing Day

Men Liverpool vil ha runden etter den utsatt.

Reaksjonene umiddelbart etter søndagens 2–2-kamp mot Tottenham Hotspur ble dominert av snakket om urettferdig dømming.

Selv nå er det vanskelig å forstå hvordan Harry Kane unngikk et rødt kort, hvordan Andy Robertson ikke unngikk det, og hvordan Diogo Jota ikke ble tildelt en soleklar straffe.

Det er vanskelig å riste av seg følelsen av at dommerne, noen ganger i hvert fall, føler det er deres plikt å gjøre det jevnt når et dominerende lag som Liverpool er involvert.

Kunne være irritert allerede før kampstart

Men det fokuset er en distraksjon til faktumet at Jürgen Klopps menn hadde grunn til å føle seg irritert allerede før ballen hadde blitt sparket. Det var tapet av trioen som er førstevalget på midtbanen, som skapte miljøet der Tottenham kunne skape kaos og en kamp full av hendelser.

Konsekvensene av poengene som ble mistet, kan få mye å si i tittelkampen etter nok en imponerende Man City-seier. Pep Guardiolas statsstøttede tropp vil alltid klare å håndtere spillere som er borte langt bedre enn rivalene.

Dessverre betyr det at denne koronaperioden kan være tidspunktet der de får en seiersrekke som kan sikre dem denne sesongens ligatittel.

Vil ha utsettelse

Men ting ser i det minste lysere ut for Liverpool, som forventer at Virgil van Dijk, Fabinho og Curtis Jones skal være ute av isolasjon før oppgjøret mot Ledd på Boxing Day.

Deretter må det tas en beslutning om spillerne er klare til å spille etter en lengre periode borte fra trening med laget.

Men etter at han testet positivt to dager etter lagkameratene, vil ikke Thiago Alcantara være klar. Det gjenstår naturligvis også å se om det kommer flere saker. Den risikoen er veldig reel i en periode der klubben følger Premier Leagues nødtiltak og tester spillerne daglig.

Det er grunnen til at høytstående Liverpool-personligheter privat har bekreftet at de ønsker en utsettelse av runden etter Boxing Day, som betyr kampene mot Leicester 28. desember.

De argumenterer for at å spille to kamper på to dager er for mye å be spillere om selv i gode tider. Og med tropper i Premier League som blir redusert med korona-utbrudd, er risikoen for skader også stigende.

Når omberammede kamper vil kunne spilles er vanskelig å vurdere, siden det ikke er gjort plass for det i en pågående pandemi.

Men Liverpool vil gjerne håndtere den biten seinere, for akkurat nå fokuserer de på å komme seg gjennom denne tøffe perioden med tittelhåpet intakt.