Liverpools kamp mot Shrewsbury skal avgjøres på Anfield

Det engelske fotballforbundet har valgt å ta vekk regelen om omkamp i FA Cupens tredje og fjerde runde for å hjelpe lag med utsatte kamper.

Liverpool skal møte Shrewsbury i FA Cupens tredje runde på Anfield den 9. januar. I utgangspunktet kunne det bli en kamp ekstra for de røde om resultatet endte uavgjort til fulltid, men slik blir det ikke.

I dag bekreftet FA at cupturneringens tredje og fjerde runde vil bli spilt uten eventuelle returoppgjør. Det betyr at Liverpools videre skjebne i FA Cupen skal bli avgjort på Anfield. 

Flere klubber med utsatte kamper

Liverpool møter som sagt Shrewsbury den 9. januar. Skulle Jürgen Klopp og hans mannskap ta seg videre blir den 4. runden spilt den første helgen i februar. De røde har ikke noen utsatte kamper enn så lenge, men det samme kan ikke sies om alle klubbene i Premier League og Championship.

Forrige helg var 11 av 22 kamper utsatt i Englands to øverste divisjoner. Det har skapt problemer for terminlisten. Nå har FA valgt å hjelpe klubbene med å ta vekk to potensielle cupkamper for å gjøre situasjonen enklere. 

FA valgte å gjøre noe lignende forrige sesong siden sesongen startet så sent. Da ble alle omkamper strøket fra terminlisten.