– Vi gjør alt for at vi fortsatt kan få spille fotball

Jürgen Klopp snakket om koronasituasjonen etter seieren mot Aston Villa.

8. jan 2021 kl 23.40Jens Bessesen

Jürgen Klopp rettet skryt til Aston Villas unge mannskap da han ble intervjuet av Viasat etter at Liverpool tok seg videre til fjerde runde i FA-cupen.

– De gjorde det veldig bra. Vi scoret et flott mål etter tre-fire minutter, men så senket vi tempoet og da blir det lett å forsvare seg. Så slapp vi inn på en flott kontring, der det så ut som en ung Jamie Vardy som scoret. I andre omgang gjorde vi det riktige. Vi scoret målene og kontrollerte kampen, sier Klopp.

Mener fotball er viktig for folk

Han ble også spurt hva han tenker om koronasituasjonen i fotballen og resten av samfunnet. England er inne i sin tredje lockdown, mens flere fotballklubber, inkludert Aston Villa, er rammet av smitteutbrudd.

– Vi er en del av samfunnet. Jeg kan ikke snakke for andre klubber, men vi har alle testet negativt. Vi gjør alt for at vi fortsatt kan få spille fotball, sier han.

– Julen var en utfordring for alle i verden som feirer jul. Familier kommer sammen, og mye av det vi ser nå er nok på grunn av det, sier han.

Klopp legger til at fotballspillere og -trenere i svært høy grad holder seg unna verden rundt seg.

– Alle tilfellene som har vært hos oss er når guttene har vært på reise, for eksempel med landslaget, sier han. 

Manageren tror fotball kan være viktig for folk i en tid som denne.

– Jeg tror det er viktig for folk at de kan se litt fotball når de må være hjemme. Vi setter ingen liv i fare, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]