– Liverpool må gå i strupen på City

Gary Neville mener Liverpools sjanse er å virkelig presse City i dagens kamp.

3. okt 2021 kl 16.03Arild Skjæveland

Det er ikke lenge til det smeller på Anfield, når de røde tar imot Pep Guardiola og Manchester City.

På Sky Sports har oppladningen til kampen allerede vart i timevis, og Gary Neville snakket med Geoff Shreves om hvordan Jürgen Klopp sitt lag skulle klare å slå den regjerende ligamesteren.

– De må virkelig gå for det mot City. Det er den eneste måten de har slått City på her tidligere, når de har gått i strupen, presset dem høyt og gått for det, sier Neville på Sky Sports.

– De kommer til å gjøre det i 25-30 minutter. City vil vite at de har det i vente, og Pep Guardiola vil prøve å spille mellom linjene. De vil prøve å ta brodden av kampen.

De beste kampene i Premier League

Neville mener kampene mellom Liverpool og Manchester City har vært de beste kampene i Premier League de siste årene.

– Dette har vært de beste kampene de siste tre-fire årene. Noe av kvaliteten på disse kampene har vært helt utrolig, og jeg kan ikke vente på dagens kamp, sier han.

Han tror ikke kampen vil avgjøre hvor tittelen ender opp i mai.

– Den vil ikke avgjøre hvor tittelen ender opp, men det gir begge lag en pekepinn på hvordan de ligger an denne sesongen. Dette har vært de to lagene de siste årene som har satt en standard, som vi for et par sesonger siden ikke har sett lignende til i Premier League-historien. Liverpool tok et steg tilbake i fjor og City fikk tittelen tilbake.

– City har hatt en så vanskelig uke, men de har spilt strålende i de to kampene. En seier og ett tap, men tirsdag kveld i Paris kunne de fort ha vunnet. Jeg synes dette er en strålende kamp, og jeg gleder meg virkelig til det. Det er ikke mine to favorittlag her i verden, men helt klart to strålende lag, sier den tidligere United-kapteinen.

Han tror videre at stemningen kan bli avgjørende. Vi forventer en skikkelig heksegryte på Anfield.

– Intensiteten til Liverpool, dette publikummet på Anfield, kan City få til pasningsspillet sitt her? Vi har tidligere sett at de har blitt forstyrret her når de prøver å spille seg ut bakfra.

Liverpool - Manchester City har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.