Alt du må vite før gigantoppgjøret mot Manchester City

I dag forventer vi en skikkelig heksegryte på Anfield.

Det er uhyre tett i toppen av Premier League. De røde ligger nå på andreplass bak Chelsea med en kamp til gode, og vil klatre opp på førsteplass med seier mot Manchester City i kveld.

Men det blir en tøff oppgave. Etter at de fleste eksperter snakket om Chelsea som den store gullfavoritten forrige helg, satte Pep Guardiola London-klubben skikkelig på plass, og leverte en av sine beste kamper på flere år på Stamford Bridge. Det ble bare 1-0-seier, men det var en skikkelig maktdemonstrasjon.

Denne helgen hedres Roger Hunt på engelske fotballtribuner. Liverpool-legenden gikk bort tidligere denne uken, 83 år gammel. Les Torbjørn Flatins kommentar om klubblegenden her. Før kampen mot Manchester City skal han hedres også på Anfield. Det vil bli holdt opp en mosaikk med navnet hans på The Kop (se tweeten under), det vil bli ett minutts applaus, og Hunt er på forsiden til kampprogrammet denne helgen.

Liverpool kommer også til å spille med noe uvanlige drakter mot City i dag.

Standard Chartered-logoen er byttet ut med «Futuremakers». Draktene skal auksjoneres bort etter kampen, og pengene skal gå til veldedig formål. 

Liverpool er det laget som scorer flest mål i både Premier League og Champions League. Nå har også midtbanen begynt å bidra med mål. Les egen sak om det her

De røde møter her ligaens beste forsvar. City har ikke sluppet inn i ligaen siden det 55. spilleminutt i serieåpningen borte mot Tottenham. Det er det eneste målet de har sluppet inn i Premier League denne sesongen. Les en egen sak om Citys forsvar og tallene som ligger bak her

ETT BAKLENGS: Aymerick Laporte og Ruben Dias er to av Citys stoppere. De har kun sluppet inn ett baklengsmål i Premier League denne sesongen.

ETT BAKLENGS: Aymerick Laporte og Ruben Dias er to av Citys stoppere. De har kun sluppet inn ett baklengsmål i Premier League denne sesongen.

Dette sier de to managerne

I oppkjøringen til kampen har veldig mye handlet om forholdet mellom de to managerne, og det som har vært et skikkelig rivaleri i engelsk fotball de siste fem årene.

– Han har hjulpet meg. Lagene hans og Jürgen har hjulpet meg å bli en bedre manager. Han har løftet meg til et nytt nivå, og fått meg til å tenke på ting og vise at jeg er en bedre manager, og prøve å slå dem, sa Guardiola om Jürgen Klopp.

– Det er grunnen til at vi fortsatt er i denne bransjen. Noen managere utfordrer deg, og du må ta et steg frem. Vi gjorde det i Tyskland da vi møtte hverandre. Her i England har vi vært mange år sammen, i ulike turneringer, og har møttes mange ganger. Noen ganger vinner vi, og noen ganger taper vi, men det er fint fordi begge lag har den samme planen – å score mål.

– De er hurtigere enn oss, men vi prøver begge å vinne kampene, sier spanjolen.

Vi har laget en egen sak om forholdet mellom Klopp og Guardiola. Den finner du her

NYTT MØTE: I dag møtes Jürgen Klopp og Pep Guardiola igjen.

NYTT MØTE: I dag møtes Jürgen Klopp og Pep Guardiola igjen.

– City har eksepsjonell, individuell kvalitet i flere posisjoner, noe som også hjelper i forsvar. På toppen av det, hvis du ikke har et skudd på mål har ikke keeperen mye innflytelse, men hvis du kommer gjennom er det fremdeles en keeper i verdensklasse som står der, sier Klopp om Citys trussel.

– Det er derfor City har vunnet en del Premier League-titler og andre trofeer de siste årene - fordi de er veldig gode. Og det er en klar idé, en klar struktur, med litt endringer over tid. et er ikke bare vi som har hatt en dag eller to mer på å forberede oss til kampen, det har også de, så får vi se hva Pep gjør. Det viktigste for oss er å holde på ballen så lenge som mulig. Det gir motstanderlaget ingen sjanse til å avslutte noen form for situasjoner, fordi de ikke har ballen, sier han videre.

Klopp har snakket om trusselen til City. Her er alt manageren sa på fredagens pressekonferanse.

Tidligere møter

Forrige sesong klarte City å bryte forbannelsen, og endelig vinne på Anfield. Det var deres første seier på Anfield siden 2003. Vi får være så partiske og si at det likevel ikke gjelder skikkelig – siden det var for tomme tribuner!

I denne saken har vi sett tilbake på møter mellom Liverpool og Manchester City de siste årene. Det mangler ikke på klassikere på Anfield, og gode opplevelser – spesielt for Liverpools del!

Totalt har Liverpool og Manchester City møttes 187 ganger. De røde har vunnet 90, spilt uavgjort i 49 og tapt 49. På Anfield har det blitt spilt 92 kamper – og det har endt med 55 seire, 22 uavgjorte og 15 tap.

Guardiola er den manageren Klopp har møtt flest ganger, og dette blir deres 22. møte i tysk og engelsk fotball.

Klopp har fem seire, fire uavgjorte og fire tap mot Guardiola med Liverpool – men har faktisk kun vunnet ett av de sju siste møtene.

Lagenes skadesituasjon

Liverpool må klare seg uten langtidsskadde Harvey Elliott, og Thiago Alcantara og Trent Alexander-Arnold er også ute til over landslagspausen.

Curtis Jones har kommet inn og gjort sakene sine veldig bra den siste uken i Thiagos skadefravær. Det har vi laget en egen sak om her

Det er forventet at James Milner kommer til å ta høyrebacken med Alexander-Arnold ute. Vi har en sak om Klopps alternativer her.

MOT GAMLEKLUBBEN? James Milner er ikke spesielt glad i å spille back, men mot City forventer vi at han tar plass på høyrebacken.

MOT GAMLEKLUBBEN? James Milner er ikke spesielt glad i å spille back, men mot City forventer vi at han tar plass på høyrebacken.

Manchester City har også tre spillere ute. Venstreback Benjamin Mendy sitter i fengsel og venter på at rettssaken hans skal opp i januar. Utenom det har de to spillere skadet.

– Alle er friske utenom Zinchenko og Gundogan, sa Guardiola på pressekonferansen.

Klopps tidligere elev fra Dortmund, Ilkay Gundogan, har en lårskade, og er ute til etter landslagspausen. Oleksandr Zinchenko, som ville vært et alternativ som venstreback, har en smell. I de to siste kampene er det høyrebente Joao Cancelo som har spilt venstreback.

Slik har City gjort det denne sesongen

Manchester City 1-0 borte mot Tottenham i sesongpremieren – men etter det har det stort sett gått på skinner.

De lyseblå slo både Norwich og Arsenal 5-0 på Etihad Stadium, før de fikk med seg tre poeng etter en 1-0-seier borte mot Leicester City. De snublet hjemme mot Southampton og spilte 0-0 for to uker siden, før de leverte den fantastiske kampen borte mot Chelsea sist.

Med tretten poeng på seks kamper henger den regjerende ligamesteren absolutt med helt i toppen av Premier League.

I Champions League vant City 6-3 (!) over RB Leipzig i den første kampen, før det ble 2-0-tap borte mot Paris Saint-Germain i midtuken. Det var en kamp der de faktisk spilte ganske bra, men ble knallhardt straffet av et effektivt PSG med Lionel Messi som scoret sitt første for sin nye klubb.

Andre forhåndssaker

– Det hadde vært lettere å forsvare seg mot City dersom de spilte med en klassisk nummer ni

– Det plager meg ikke hva de andre gjør. Vi har vår filosofi

Virgil: – Det er en enormt stor kamp

City-kampen ble diskutert i vår podcast

Fantastiske Mo Salah fortsetter å sette rekorder

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen bør være klar ca kl. 16.30. Vi kommer selvsagt til å legge den ut i egen sak her på liverpool.no.

Spissplassen, og hvem som erstatter Trent Alexander-Arnold, er de største usikkerhetsmomentene før denne kampen. Er det Diogo Jota eller Roberto Firmino som skal få plassen i angrep – og hvem skal starte på høyrebacken?

Vi har også bedt leserne om å stemme på de spillerne de ønsker å se fra start i dag. Vi ba supporterne stemme frem sitt lag. Her er fasiten.

NY START? Curtis Jones har imponert stort den siste uken. Får han starte igjen?

NY START? Curtis Jones har imponert stort den siste uken. Får han starte igjen?

Slik kan du følge kampen

Liverpool - Manchester City har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

SMS-OPPDATERINGER

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!

Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.

Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:
LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).